پای مردابی چیست و چگونه ایجاد می شود؟ آیا پای مردابی قابل درمان است؟ بهترین راه درمانی آن کدام است؟
به گزارش سیناپرس، پای مردابی به دنبال قرار گرفتن پا در معرض سرما یا رطوبت یا هر دو به طور طولانی مدت به وجود می آید. مانند راه رفتن طولانی مدت در مرداب و باتلاق یا عرق کردن پا در پوتین های بدون منفذ. در هنگام خستگی، کم آبی بدن، بی حرکتی و استفاده از کفش های تنگ احتمال صدمه بافتی بیشتر است.
در ابتدا پاها سرد و بی حس است. مریض احساس می کند روی پشم راه می رود. محدودیت حرکت مفاصل وجود دارد و مریض برای ایجاد تعادل در هنگام راه رفتن پاها را از هم جدا و باز روی زمین می گذارد. پاها متورم، سرد و دارای لکه های صورتی- ارغوانی یا سفید هستند.
فرد را باید از محیط سرد و مرطوب دور کنیم و اجازه دهیم تا خود به خود گرم شود. بعد از گرم کردن، پاها پر خون، گرم و قرمز می شوند. گز گز و مور مور شدن و درد شدید مانند شوک الکتریکی به خصوص در هنگام راه رفتن ایجاد می شود. این علائم ممکن است هفته ها ادامه پیدا کنند. در موارد شدید، خونریزی در داخل پوست، زخم و تاول ایجاد می شوند و ممکن است به طرف گانگرن (مرگ بافت بدن به دلیل عدم جریان خون ) پیش رود.
همچنین به علت آسیب اعصاب و دیگر بافت ها ممکن است حساسیت به سرما و بی حسی به طور دائمی و اختلالاتی در ساختمان استخوانی پا ایجاد شود.
*دکتر حسین فراهینی، متخصص ارتوپدی، فوق تخصص جراحی زانو، استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران
No tags for this post.