به گزارش سیناپرس، یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد سینک و روشویی سرویس های بهداشتی عمومی می توانند شما را در معرض خطر عفونت های جدی قرار دهند زیرا قارچ هایی بسیار خطرناک در مجرای فاضلاب آن ها وجود دارند.
محققان دانشگاه ریدینگ دریافته اند که زهکشهای سینک و مجاری فاضلاب روشویی ها و سینک های عمومی محل زندگی تعداد شگفت انگیزی از میکروارگانیسم ها هستند که برخی از آنها در واقع از صابون تغذیه می کنند!
محققان برای انجام این پژوهش، به مطالعه بیش از ۲۵۰ سینک در توالت های عمومی پرداخته و آن ها را از نظر وجود قارچ های مختلف از جمله کپک سیاه بسیار سمی بررسی کردند. نتایج نشان می دهد که هر یک از این سینک ها دارای شکل های مشابهی از مخمر و کپک هستند. این یافته ها ثابت می کند روشویی های سرویس های بهداشتی عمومی نقش مهمی در انتشار ارگانیسمهای مضر دارند. در این میان تفاوتی بین دستشویی های مردانه و زنانه وجود نداشت.
خوشبختانه وجود این عوامل بیماری زا برای اکثر مردم، یک مشکل محسوب نمی شود اما برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، گونه های قارچی خاص می توانند باعث عفونت های جدی شوند.
باید توجه داشت که به طور کلی پیدا کردن قارچ ها در یک محیط گرم و مرطوب جای تعجب نیست. اما سینک ها و روشویی ها تا کنون به عنوان مخازن بالقوه این میکروارگانیسم ها نادیده گرفته شده اند. این می تواند یک یافته واقعاً مهم برای کسانی باشد که سعی می کنند به افراد دارای نقص ایمنی کمک کنند تا از عفونت های برخی از پاتوژن های فرصت طلب جلوگیری کنند.
به گزارش سیناپرس، محققان همچنین دریافتند:انواع قارچ هایی که در این سینک ها زندگی می کنند می توانند در دمای بالا، pH پایین (یا شرایط اسیدی) و حتی یک محیط دارای مواد غذایی کم زنده بمانند. در واقع، برخی از انواع قارچ ها و کپک هایی که در زهکشی سینک پنهان می شوند، از صابون و مواد شوینده که سرشار از کربن هستند تغذیه می کنند.
دکتر گوئون از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق نتیجه می گیرد: اگرچه این یافته ها در محیطی که ما در آن هستیم، یک بیمارستان یا خانه مراقبت با بسیاری از افراد دچار نقص ایمنی، نگرانی سلامتی ایجاد نمی کند، اما می تواند به خطری جدی برای سلامتی اشاره کند.
گفتنی است، نتایج یک مطالعه قدیمی تر توسط محققان دانشگاه ریدینگ نشان داد که شستن مداوم دست ها در طول همه گیری کرونا، سینکها را با کلونی های باکتری های عامل بیماری پر می کرد. این موضوع دارای اهمیت بسیار زیادی است زیرا در میان این میکروبها، سویههای سالمونلا و ای کولی وجود داشت.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Environmental DNA منتشر شده است.
مترجم: رضوان خندان
No tags for this post.