معضل ریزگردها یک «ابربحران» است

اسماعیل نجار روز سه شنبه در کنگره سراسری مدیریت بحران با رویکرد نظام سلامت در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه آزاد کرمانشاه، افزود: ریزگردها منشاء خارجی دارد و بخش اعظم آن در عراق و سوریه است.
وی افزود: این 2 کشور آنقدر مشکلات دارند که مقابله با ریزگردها در اولویت آنها نیست.
به گفته نجار تغییر اقلیم، خشکسالی و گرم شدن کره زمین از جمله عوامل ریزگردها هستند.
وی گفت: ترکیه با ساختن سد آتاتورک، 48 میلیارد متر مکعب از آبی را که در گذشته وارد عراق می شد، در خاک خود ذخیره کرده که این موضوع هم در شکل گیری معضل ریزگردها موثر است. 
معاون وزیر کشور در عین حال، گفت: مهمترین حادثه ای که کشور با آن روبروست، زلزله است و با وضعیت فعلی اگر زلزله بزرگی در تهران یا سایر کلانشهرها رخ دهد، ابعاد آن قابل پیش بینی نیست.

** با ساخت و سازهای غیر ایمن، انتظار معجزه در هنگام بحران نداشته باشیم

رئیس سازمان مدیریت بحران با انتقاد از ساخت و سازهای غیرایمن به ویژه در حوزه مراکز درمانی، گفت: با این مراکز غیرایمن نباید در زمان بحران انتظار معجزه داشت.
وی افزود: برای ساخت و ساز ایمن باید پنج معیار مکان یابی درست، بررسی خاک، مصالح استاندارد، کارگر ماهر و نظارت صحیح در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآوری کرد که در جریان زلزله ورزقان (آذربایجان شرقی) بیمارستانی که آماده افتتاح بود، به دلیل نداشتن ایمنی لازم غیر قابل استفاده شد.
نجار همچنین به زلزله بم اشاره کرد و گفت: در این زلزله حتی یک آجر از مسجد جامع شهر پایین نیفتاد اما بانک کنار مسجد که یک ماه پیش از زلزله افتتاح شده بود، نیست و نابود شد. 
به گفته معاون وزیر کشور، البته مقاوم سازی بیمارستان ها در دستور کار است اما این موضوع باید به صورت جدی تری پیگیری شود.
نجار اظهار کرد: با همه اقدام های انجام شده، همچنان آمادگی لازم برای مواجهه با بحران وجود ندارد.

** احتمال ادغام تیم های هلال احمر و اورژانس

وی در ادامه، گفت: روزانه 53 نفر بر اثر حوادث جاده ای و ترافیکی کشور کشته و بیش از 250 نفر مجروح می شوند.
به گفته نجار، یکی از مشکلات این حوزه، ناهماهنگی میان نهادهای مسئول است؛ به این معنی که مسئولیت رسیدگی به قربانیان از سوی هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی به درستی پذیرفته نمی شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران، افزود: یکی از مباحثی که در این زمینه مطرح است، ادغام تیم های هلال احمر و اورژانس و همراه کردن یک تیم آتش نشانی برای رسیدگی به حوادث رانندگی است.

** یک آمار قابل توجه از زلزله بم 

نجار در ادامه به تشریح مشکلات و ابعاد بحران ها پرداخت و از فلج شدن خدمات عادی و ضروری روزمره تا آثار جسمی و روانی حاصل از بحران را تبیین و بر ضرورت برنامه ریزی و آمادگی عملیاتی برای مواجه با آنها تاکید کرد.
وی حضور نیروهای متعدد ناکارآمد در صحنه حادثه را مصیبت بزرگتری نسبت به اصل بحران توصیف و با یادآوری زلزله بم، اظهار کرد: کل جمعیت بم در زمان زلزله 70 هزار نفر بود اما آن زمان گفته شد که روزانه برای 120 هزار نیروی امدادی شام و ناهار تهیه می شود.
نجار یکی از مشکلات بزرگ پس از بحران را مشکلات روانی حاصل از آن عنوان کرد که به گفته او بار سنگینی بر دوش جامعه پزشکی است.
این مسئول تاکید کرد اگر جامعه پزشکی برنامه ریزی مناسب را برای مواجهه با بحران نداشته باشد و برای آن دستورالعمل عملیاتی لازم و بروز تهیه نکند، در زمان حادثه دچار 'بحران مدیریت' هم می شویم.
رئیس سازمان مدیریت بحران همچنین گفت: از 46 حادثه ای که رخ دادن آن در دنیا محتمل است، امکان وقوع 43 تا 45 مورد آن در ایران وجود دارد.
به گزارش ایرنا، کنگره سراسری مدیریت بحران با رویکرد نظام سلامت با حضور مدیران و کارشناسان کشوری و استانی و به همت استانداری و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از امروز آغاز شد و تا 31 تیر ادامه دارد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا