به گزارش سیناپرس، محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا، آسپارتام، یک نوع شیرین کننده مصنوعی که تقریبا در 5000 غذا و نوشیدنی رژیمی یافت می شود را با رفتارهای اضطرابی در موش ها مرتبط دانسته اند. یافته ها همچنین نشان داد که اثرات این رفتار اضطرابی، تا دو نسل از نرهایی که در معرض این شیرین کننده قرار گرفته بودند، ادامه یافت.
این مطالعه، تا حدی تحت تاثیر تحقیقات قبلی آزمایشگاه Bhide در مورد اثرات فرانسلی نیکوتین روی موش ها انجام شد. این تحقیق، تغییرات موقت یا اپی ژنتیکی را در سلول های اسپرم موش ها نشان داد. برخلاف تغییرات ژنتیکی، تغییرات اپی ژنتیکی برگشت پذیر هستند و توالی DNA را تغییر نمی دهند. با این حال، این تغییرات، می توانند نحوه خوانش یک توالی DNA را در بدن تغییر دهند.
در سال 1981، آسپارتام به عنوان یک شیرین کننده مورد تایید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) قرار گرفت و امروزه تقریباً 5000 تن متریک آسپارتام در سال تولید می شود. آسپارتام، در هنگام مصرف، به اسید آسپارتیک، فنیل آلانین و متانول تبدیل می شود که همگی می توانند اثرات قوی بر روی سیستم عصبی مرکزی داشته باشند.
محققان، به مدت 12 هفته، آب آشامیدنی حاوی آسپارتام، معادل با شش تا هشت قوطی نوشابه رژیمی در روز، را به موش ها دادند. رفتار های اضطرابی در موش ها، از طریق آزمایش های ماز در چندین نسل از نرهای در معرض آسپارتام، مشاهده شد. به گفته پژوهشگران، این نتایج، کاملا غیر منتظره بود.
محققان اظهار داشته اند: تحقیقات آینده، بر شناسایی مکانیسم های مولکولی که بر انتقال اثر آسپارتام به نسل های بعدی تأثیر می گذارند، متمرکز خواهند بود.
نتایج تحقیقاتی این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده اند.
مترجم:رها امیدوار
No tags for this post.