دکتر گیتا موللی عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است و این روش را برای آموزش افراد ناشنوا/ کم شنوا در گروه های مختلف سنی تدوین کرده است.
وی درباره این جایزه و علت انتخاب اش برای دریافت آن، گفت: روش کیود/ گفتار نشانه دار ، روشی بین المللی و جهانی است که با یک سری نشانه رمز مانند ، هر آنچه را که فرد ناشنوا نمی تواند بشنود، با استفاده از حس بینایی فرد ناشنوا، به او ارائه می کند. فرد ناشنوا دسترسی کاملی به همه صداهای کلمات و در نهایت «گفتار» دارد و همه صداها به او نشان داده می شود.
موللی اظهار داشت: تمامی کشورهای دنیا ، با پیاده سازی این روش بر روی زبان گفتاری خود، به هموطنان ناشنوا و کم شنوایشان، در شناخت کلمات و در نتیجه، بیان آنها و برقراری ارتباط کلامی کمک کرده اند.
وی افزود: تا زمانی که من این موضوع را برای پایان نامه خود انتخاب نکرده بودم کسی در ایران با این روش آشنا نبود چرا که هیچ کس این روش را بر روی زبان فارسی پیاده نکرده بود.
این محقق خاطرنشان کرد: با تدوین و اجرای پایان نامه ام، در واقع ، پروژه کشوری پیاده سازی روش کیود/ گفتار نشانه دار Cued Speech برای زبان فارسی اجرا شد و جمهوری اسلامی ایران نیز به کشورهای جهان در اجرای این روش برای افراد ناشنوا و کم شنوای کشورشان پیوست و به این ترتیب همه فارسی زبانان جهان امکان استفاده از آن را پیدا کردند.
وی افزود: جایزه بین المللی انجمن گفتار نشانه دار National Cued Speech. Association,NCSA و لوح تقدیر کمیته برگزار کننده این کنفرانس، به پاس زحمات و پژوهش ها در راستای خدمت به کودکان و بزرگسالان ناشنوا/کم شنوا و به ویژه اجرای این روش در ایران، اقدام آن برای جامعه ناشنوایان و کم شنوایان و خانواده های آنان و انتشار مقاله های علمی در ایران و جهان، اعطا شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی افزود: با اجرای روش کیود/ گفتار نشانه دار به زبان فارسی، ضمن چاپ دهها مقاله علمی در داخل و خارج از کشور ، چهار پایان نامه کارشناسی ارشد روی این موضوع اجرا شد.
وی یادآور شد: وب سایت دو زبانه (فارسی و انگلیسی)، نرم افزار، کتاب دیجیتال اندرویدی، CD ، کارت آموزشی، فلش کارت و نمودار های مربوطه ، از دیگر فعالیت هایی بود که برای آموزش هرچه گسترده تر مربیان و خانواده های افراد ناشنوا و کم شنوا ، طراحی کرده و ساختم.
موللی با اشاره به آموزش مستقیم مربیان و خانواده های افراد ناشنوا و کم شنوا از طریق دانشگاهها، انجمن های علمی و آموزش و پرورش استثنایی در تهران و شهرستانها گفت: تهیه فیلم ها و اقدامات آموزشی به دو زبان فارسی و انگلیسی و پخش آنها بصورت online در شش شبکه اجتماعی اینترنتی پرمخاطب، از دیگر اقداماتی است که طی سالهای اخیر انجام دادم.
وی افزود: انجمن جهانی «گفتار نشانه دار NCSA» با توجه به تمامی این اقدامات و فعالیت هایم، از اینجانب دعوت کرد تا در کنفرانس جهانی که به مناسبت پنجاهمین سالگرد ابداع این روش در آمریکا برگزار می شود، شرکت کنم که متاسفانه به دلیل آماده نشدن ویزا نتوانستم در این کنفرانس حضور فیزیکی داشته باشم.
این محقق اظهار داشت: به دلیل اینکه یکی از سخنرانان اصلی بودم با تهیه فیلم ویدئویی از سخنرانی خود و پاورپوینت و چند فیلم از تمامی فعالیت هایم در این ارتباط، توانستم حضوری قدرتمندانه از نماینده ایران به عنوان تنها کشور منطقه آسیا و خاورمیانه که مورد تقدیر قرار گرفت، نشان دهم.
وی افزود: لوح تقدیرم را نیز به نیابت از اینجانب یک جوان ناشنوا به نام «اردوان گیتی» دانشجوی دکتری زبانشناسی زبان اشاره در دانشگاه گالادت و نوه دکتر گیتی از بزرگان ناشنوایی ایران، دریافت کرد.
به گزارش مهر، موللی خاطرنشان کرد: پیام «صلح، محبت و دوستی» از سوی ایران به کنفرانس جهانی روش گفتار نشانه دار. باحضور اندیشمندان ، محققان و مربیان درحیطه آموزش ناشنوایان ارائه شد.
No tags for this post.