به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، اصغر مبارکی با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی بازبینی و آماده سازی طرح اقدام و استراتژی های حفاظت از تنوع زیستی طی هفته گذشته به میزبانی این سازمان، هدف از برگزاری این کارگاه را، ارائه راهکارهای به روز در خصوص تهیه طرح اقدام ملی اعلام کرد.
مبارکی با اشاره به شکل گیری کمیته راهبردی ملی برای به روز رسانی طرح اقدام ملی تنوع زیستی زیر نظر معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: ایران با ارسال برنامه ای جامع و در زمان بندی مقرر شده تعهد خود به پروتکل های بین المللی و حفظ تنوع زیستی کشور را نشان می دهد.
به گفته وی، ایران به عنوان یکی از اعضای کنوانسیون تنوع زیستی موظف و مکلف است به روز رسانی طرح اقدام ملی تنوع زیستی خود را در دستور کار قرار دهد و برنامه جدید خود را به دبیرخانه کنوانسیون ارسال کند.
مدیرکل دفتر موزه های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری سطح ملی برنامه ارائه شده، خاطرنشان کرد: بنابراین علاوه بر سازمان حفاظت محیط زیست، سایر ذینفعان دولتی و غیردولتی نیز در به روز رسانی برنامه مشارکت دارند.
به گفته مبارکی، برداشت بیش از حد از منابع، تخریب زیستگاه، ورود گونه های غیربومی، تغییر اقلیم و عدم آشنایی با ارزش گونه های بومی آسیب های جدی به تنوع زیستی وارد کرده است.
وی اظهار کرد: این کارگاه از طرف معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با محوریت دفتر موزه های تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی و مشارکت فنی و آموزشی دفاتر نایروبی و بانکوک برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (یونپ) برگزار شد و سازمان ها و وزارتخانه های دولتی و غیر دولتی مرتبط، همچنین سمن های تخصصی و علاقمند به این حوزه از جمله حاضران این کارگاه بودند.
سال 1384 نخستین برنامه اقدام ملی حفاظت از تنوع زیستی در ایران با مشارکت گروه گسترده ای از دست اندرکاران، محققان و سازمان های مردم نهاد در راستای تحقق تعهدات ایران به کنوانسیون تنوع زیستی تهیه شد.
این برنامه شامل چهار راهبرد، 25 برنامه عمل کلی شامل مجموعه زیادی از برنامه های اقدام بود که در سال 2006 به دبیرخانه کنوانسیون ارائه شد.