نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تولید 332 محصول با فناوری نانو در کشور

سعید محمدی یزدی روز دوشنبه در نخستین همایش تخصصی کشت محصولات گلخانه ای با استفاده از فناوری های جدید در تبریز، حجم بازار محصولات تولیدی با فنآوری نانو در کشور طی سال 94 را 2 هزار میلیارد ریال اعلام و پیش بینی کرد این رقم در سال جاری به 10 هزار میلیارد ریال برسد.
وی، همچنین از رتبه 6 ایران در زمینه تهیه و انتشار مقاله های ISI ( پایگاه مقالات علمی دنیا) در سال 2015 با تهیه 6 هزار و 660 مقاله خبرداد و گفت: از این نظر در جایگاه بالاتری از کشورهای فرانسه، انگلیس و روسیه قرار داریم.
محمدی یزدی با اشاره به روند رو به رشد مقاله های منتشره از کشور ما در پایگاه ISI خاطرنشان کرد: تعداد این مقاله ها در سال 2000 تنها هشت مقاله بود در حالی که در سال 2014 به روزی هشت مقاله رسید. 
وی با اشاره به انتشار 300 مقاله ISI از محققان آذربایجان شرقی در سال جاری در حوزه نانو بر تجاری سازی ابداع ها تاکید کرد و گفت: اگر نتوانیم دانش حاصله را به کاربری برسانیم این فعالیت ها ثمری نخواهد داشت.
محمدی یزدی با بیان اینکه چشم انداز تدوین شده در حوزه نانو قرار گرفتن بین 15 کشور برتر دنیاست گفت: برنامه 10 ساله ای برای ترویج فناوری نانو در کشور تنظیم شده است. 
وی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته جهت ترویج فناوری نانو در میان دانش آموزان، گفت: برای 495 هزار دانش آموز همایش های آشنایی اولیه با فنآوری نانو برگزار شده است.
محمدی یزدی با اشاره به فعال بودن 200 نهاد ترویجی دانش آموزی در کشور گفت: با برگزاری 6 المپیاد دانش آموزی به عنوان الگوی سایر کشورها مطرح شدیم.
وی از تجهیز 66 آزمایشگاه دانش آموزی به تجهیزات نانو خبرداد و گفت: 70 درصد هزینه تجهیز این آزمایشگاه ها را ستاد نانو و معاونت علمی ریاست جمهوری متقبل می شود و تامین 30 درصد هزینه هم به عهده آموزش و پرورش استان هاست.
وی همچنین با اشاره به برگزاری 60 همایش دانشجویی از تیرماه سال گذشته تا زمان حاضر از فعالیت 50 نهاد ترویجی در استان آذربایجان شرقی خبرداد و گفت: 20 نهاد ترویجی نانو در آموزش و پرورش این استان فعالند.
وی با اشاره به اینکه در سال 2000 به اندازه انگشتان دست متخصص نانو در کشور نداشتیم، گفت: در زمان حاضر در 23 دانشگاه در سطح دکترا و در 65 دانشگاه در سطح کارشناسی ارشد، رشته های مرتبط با نانو از جمله نانو فیزیک، نانو شیمی و نانو مواد تدریس می شود.
محمدی یزدی با یادآوری ارائه سه هزار و 300 پایان نامه دکترا در کشور در زمینه نانو گفت: 223 پایان نامه توسط دانشجویان دانشگاه های استان آذربایجان شرقی ارائه شده است. 
وی با اشاره به فعالیت 263 دانشگاه فعال کشور در حوزه نانو گفت: 13 دانشگاه آذربایجان شرقی در این حوزه فعال هستند.
محمدی یزدی فعالیت 2 هزار و 50 عضو هیات علمی کشور در زمینه نانو را یادآور شد و گفت: 231 عضو هیات علمی دانشگاه های آذربایجان شرقی در این زمینه فعالیت می کنند.
وی با اعلام اینکه رتبه های استان آذربایجان شرقی از نظر تعداد دانشجویان دکترا در حوزه نانو و موفقیت های علمی حاصله قابل توجه است، گفت: دانشگاه تبریز با ارائه 375 پایان نامه در این حوزه رتبه برتر کشور را دارد.
نخستین همایش تخصصی آموزشی کشت گلخانه ای با استفاده از فناوری های جدید با رویکرد اقتصاد مقاومتی به همت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و با همکاری ستاد نانوی کشور برگزار شد.
فناوری نانو یا نانوتکنولوژی رشته ای از دانش کاربردی و فناوری است که موضوع اصلی آن مهار ماده یا دستگاه هایی در ابعاد کمتر از یک میکرومتر (حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر) است.
فناوری نانو موج چهارم انقلاب صنعتی، پدیده ای عظیم از فناوری هایی است که در تمامی گرایش های علمی راه یافته و با سرعت در حال توسعه است. 
نانوفناوری یک دانش میان رشته ای است و به رشته هایی چون مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیست شناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی نیز مربوط می شود. 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل