نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

فناوری‌های زیستی به کمک تصفیه فاضلاب‌های شهری می‌آیند

 سیروس ابراهیمی با اعلام این خبر اظهار کرد: در جهت بهره مندی از روش‌های نوین زیستی در تصفیه فاضلاب‌های شهری با تامین اعتبار از طرف صندوق زیست فناوری برای اولین بار استفاده از روش نوین تصفیه فاضلاب مورد توجه قرار گرفت.وی افزود: این طرح پایلوت در مقیاس (250 متر مکعب در روز) برای تصفیه فاضلاب شاهین شهر و تامین آب نیروگاه شهید منتظری اصفهان در حال اجرا است.

به گفته ابراهیمی، با نصب این واحد پایلوت، کارایی این روش نوین با فرایندهای متداول تصفیه مورد مقایسه قرار می‌گیرد و با انجام این طرح، دانش فنی این فرآیند تصفیه پیشرفته نوین درایران ایجاد شده و زمینه طراحی سیستم‌های تصفیه فاضلاب شهری بر اساس این فناوری نوین فراهم می‌شود.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که طراحی سیستم‌های تصفیه فاضلاب شهری بر اساس این فناوری نوین در تابستان امسال مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

دبیر کمیته زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: در شرایط کنونی جهان، فاضلاب تصفیه شده به عنوان یکی از منابع مهم آب به شمار می‌رود و هرروزه شاهد راه‌اندازی پروژه‌های جدیدی از این دست در سطح دنیا هستیم.وی با اشاره به اینکه وضعیت آب و منابع آن در بسیاری از مناطق جهان در حال وخیم‌تر شدن است، تصریح کرد: فناوری لازم برای خروج از این وضعیت در دست است و فقط باید سرمایه‌گذاری کرد و این فناوری‌ها را به خدمت گرفت.

ابراهیمی افزود: با توجه به اینکه کشور ما در اقلیم خشک و نیمه خشک جهان قرارگرفته و میزان بارندگی آن یک سوم متوسط جهانی است، باید برای استفاده بهینه از آب گام‌های موثری را برداریم.

دبیر کمیته زیست پالایی آب و خاک ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی استفاده مجدد از فاضلاب‌های خانگی می‌تواند به عنوان یکی از راه‌های غلبه بر مشکل کم‌ آبی تلقی شود و با توجه به مساله کمبود آب در کشور، با بازگشت صد درصدی پساب‌ها با روش‌های نوین و روز جهان می‌توان گامی اساسی در رفع این معضل برداشت.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل