محیط زیست در حوزه HSE با مشکلات عینی مواجه است
محمدهادی حیدرزاده در این همایش گفت: انسان همیشه برای گذران معاش به کار و تلاش نیاز داشته است. این کار و تلاش در دوران انسان های گردآورنده و شکارچی خرد بود و اثراتش هم کوچک بود؛ اما از زمان صنعتی شدن با بزرگ و یکپارچه شدن صنعت اثرات انسان بر روی محیط زیست هم بزرگ شد.
رئیس شورای سیاست گذاری همایش ملی محیط زیست با رویکرد مدیریت یکپارچه و فراگیر HSE، ادامه داد: بنگاههای بزرگ اقتصادی متوجه شدند که با افزایش بهره وری مخاطرات شان هم افزایش یافته است و بعد از یک شیب رو به رشد در بهره وری به مرور با کاهش در شیب نمودار بهره وری رو به رو شدند.
وی تصریح کرد: اگر قرار است نیروی انسانی کارآیی لازم را داشته باشد باید از نظر ایمنی، بهداشت و محیط زیست از شاخص های مطلوبی برخوردار باشد به همین دلیل در سال های اخیر توجه به HSE یاد شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: پارامترها و قواعد مختلفی در HSE مدنظر است که در کارگاه های جانبی این همایش دو روزه که با همکاری دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران برگزار شده، تشریح شده است.
حیدرزاده در توضیح این پارامترها گفت: یک بحث مهم رهبری و تعهد است بدان معنا که رهبری سازمان باید به HSE اعتقاد و التزام داشته باشد وگرنه مخاطرات افزایش خواهد یافت.
وی با تاکید بر اهمیت خط مشی در حوزه HSE ، سازماندهی منابع و مستندسازی و همچنین اجرا و پایش HSE را دیگر عوامل مهم در این زمینه دانست.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران ضمن برشمردن مشکلات عینی حوزه HSE در کشور گفت: یک معضل اصلی کپی برداری از الگوهای نامرغوب در HSE است، دیگر اینکه در HSE از سه رکن ایمنی، بهداشت و محیط زیست صحبت می شود اما چون در صنعت نفت که به عنوان پیشگام HSE ایمنی خیلی اولویت داشته و بعد سلامت و سرانجام محیط زیست مطرح بوده است، اغلب در دیگر نهادها نیز به محیط زیست آنگونه که باید توجه نمی شود.
حیدرزاده تصریح کرد: واحد HSE حتما باید زیر نظر عالی ترین مقام دستگاه قرار بگیرد که در بسیاری از مواقع واحد HSE این وضعیت را ندارد.
وی نکته مهم بعدی را از بین بردن بخش های موازی در ساختار دانست و گفت: مثلا گاهی آتش نشانی یا درمان زیرمجموعه HSE نیست و باید اصلاحاتی در ساختار رخ بدهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه نگاه ویژه و اولویت دولت تدبیر و امید توجه به محیط زیست و سلامت یعنی دو فاکتور از سه فاکتور HSE است، این موضوع می تواند در نهادینه کردن HSE در ساختارهای عمومی و دولتی و خصوصی ما تاثیر مستقیم داشته باشد.
بر اساس گزارش سایت اطلاع رسانی محیط زیست استان تهران(سامات)، گفتنی است در حاشیه این همایش سند تفاهم نامه همکاری های مشترک بین اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران و شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران به امضاء رسید.
به موجب این تفاهم نامه شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران در بازرسی های مربوط به طرح ها و پروژه های بزرگ تولیدی،خدماتی و عمرانی، منابع ثابت صنعتی و غیر صنعتی، مراکز دفن زباله و تصفیه فاضلاب،بازرسی تجهیزات مرتبط با سنجش و همچنین پایش انرژی و محیط زیست با این اداره کل همکاری خواهد کرد.
به گزارش ایسنا،از دیگر مفاد این تفاهم نامه همکاری در زمینه های ضوابط و استانداردهای مرتبط با حفاظت و صیانت از محیط زیست، تدوین استانداردها و نظارت بر عملکرد مراکز معاینه فنی خودرو،تهیه و اجرای طرح پایش آنلاین اکوسیستم ها و فرآیندها می باشد.