نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

قطع ضد دردهای افیونی با خطر مرگ ناشی از مصرف بیش از حد این مواد همراه است

به گزارش سیناپرس، پزشکان برای افرادی که دچار دردهای مزمن و شدید هستند، گاه از داروهای برگرفته از مواد افیونی استفاده می کنند. نتایج تحقیقی جدید در این خصوص نشان می دهد که قطع یک باره این داروها، ممکن است بیماران را بالعکس دچار روی آوردن به مصرف بیش از حد کرده و خطر مرگ را برای آن ها به دنبال داشته باشد.

پدیده اوردوز یا مصرف بیش از حد مواد افیونی، در حال حاضر یکی از علل اصلی مرگ و میر تصادفی در کشورهای مختلف دنیا به ویژه ایالات متحده و کانادا است. نتایج مطالعه‌ای جدید در این خصوص، نشان می دهد، قطع مصرف مواد افیونی تجویز شده برای افراد می تواند با افزایش خطر مصرف بیش از حد همراه باشد.

کانادا و ایالات متحده، دستورالعمل هایی را برای محدود کردن تجویز مواد افیونی برای دردهای مزمن اعمال کرده اند و این کار در تلاش برای کاهش بیماری و مرگ ناشی از مواد افیونی اجرا شده است، اما اثرات احتمالی قطع چنین درمان هایی بر خطر مصرف بیش از حد آن ها پیش از این مورد مطالعه قرار نگرفته است.

محققانی از دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا در این زمینه هدایت پژوهشی را بر عهده داشته اند که در آن ارتباط بین قطع درمان با مواد افیونی تجویز شده برای درد و خطر مصرف بیش از حد آن ها در یک مطالعه همگروهی گذشته نگر، بررسی شده است.

در این تحقیق، سابقه پزشکی بیش از 14 هزار بیمار ثبت شده در فهرست مشتریان بیمه سلامت استان بریتیش کلمبیا که حداقل 90 روز تحت درمان با مواد افیونی بوده اند، مورد بررسی قرار گرفته است.

محققان دریافتند: قطع درمان درد با مواد افیونی، می تواند با افزایش خطر مصرف بیش از حد این مواد در افراد بدون اختلال مصرف مواد افیونی همراه باشد.

به گفته مجریان این تحقیق، یافته‌های فوق به اهمیت بالای اجتناب از قطع ناگهانی درمان با مواد افیونی برای درد اشاره دارند و به پزشکانی که سعی دارند استراتژی‌های کاهش درمان افراد با مواد افیونی را پیگیری نمایند، توصیه می کنند که در این خصوص، راهنمایی های بیشتری را دریافت نمایند.

گفتنی است این یافته های پژوهشی در مجله دسترسی آزاد PLOS Medicine منتشر شده اند.

مترجم:رها امیدوار

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل