معاونت آموزشی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و خانه زیستشناسی، مجموعه کارگاههای آشنایی با زیستشناسی را ویژه دانشآموزان متوسطه اول و دوم برگزار میکنند.
مجموعه کارگاههای آشنایی با زیستشناسی (گروه اول) در تاریخهای ۷، ۱۴ و ۱۵ بهمنماه از ساعت ۹ تا ۱۷ و مجموعه کارگاههای آشنایی با زیستشناسی (گروه دوم) در تاریخهای ۲۱، ۲۸ و ۲۹ بهمنماه از ساعت ۹ تا ۱۷ برگزار میشود.
سرفصلهای مجموعه کارگاههای آشنایی با زیستشناسی شامل: ۱. کارگاه آشنایی با حیوانات آزمایشگاهی (اصول کار و ایمنی در آزمایشگاه علوم حیوانات؛ علت تحقیق و کار پژوهشی با حیوانات آزمایشگاهی؛ آشنایی با مدلهای حیوانی؛ اصول اخلاقی در کار با حیوانات آزمایشگاهی؛ آموزش نحوه مقیدسازی و مهار حیوان آزمایشگاهی و روشهای بیهوشی؛ روشهای خونگیری و تزریقات از مدل حیوانی موش آزمایشگاهی؛ اصول تشریح و مشاهده اندامهای داخلی)، ۲. کارگاه آشنایی با زیستشناسی مولکولی (اصول کار و ایمنی در آزمایشگاه زیستشناسی مولکولی؛ لزوم ایجاد آزمایشگاه مولکولی در پژوهشگاه رویان؛ آشنایی با ماده ژنتیکی (DNA و RNA و cDNA)؛ آشنایی با مواد و ابزار مورد نیاز در آزمایشگاه مولکولی؛ کار با محلولها (توزیع محلولها در حجمهای میلیونیم لیتر)؛ استخراج اسیدهای نوکلئیک (از میوه)؛ آشنایی با تکثیر اسیدهای نوکلئیک با روش پیسیآر؛ مشاهده اسیدهای نوکلیئک به روش الکتروفورز)، ۳. کارگاه آشنایی با روشهای بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک (اصول کار و رعایت ایمنی در آزمایشگاه مهندسی ژنتیک؛ مهندسی ژنتیک و کاربردهای آن در دانش سلولبنیادی؛ آشنایی با روشهای انتقال یک صفت از موجودی به موجود دیگر (ژنها و پروتئینها)؛ آشنایی با مواد و ابزار مورد نیاز در آزمایشگاه مهندسی ژنتیک؛ استخراج اسیدهای نوکلئیک (از میوه)؛ آشنایی با تکثیر اسیدهای نوکلئیک با روش پیسیآر؛ مشاهده اسیدهای نوکلیئک به روش الکتروفورز)، ۴. کارگاه آشنایی با روشهای بافتشناسی (اصول کار و ایمنی در آزمایشگاه بافتشناسی؛ کاربرد بافتشناسی در پژوهشگاه رویان (هدف از تهیه مقاطع بافتی)؛ آشنایی با ابزارهای بافتشناسی؛ آشنایی با روش تهیه بافت از مدل حیوانی و تثبیت آن؛ آمادهسازی بافت؛ تهیه بلوکهای پارافینی و برش زدن بافت؛ آشنایی با روش رنگآمیزی بافت؛ مشاهده بافت با میکروسکوپ به منظور شناسایی بافت)، ۵. کارگاه آشنایی با روشهای بلوغ و لقاح آزمایشگاهی (تشریح نحوه تحریک تخمکگذاری موشهای ماده با استفاده از هورمونهای hCG و PMSG؛ روش جراحی موش ماده و جمعآوری اویداکت؛ روش جراحی موش نر و تهیه اسپرم و آمادهسازی آن جهت لقاح؛ آموزش لقاح آزمایشگاهی از طریق مجاورسازی اسپرم و تخمک)، ۶. کارگاه آشنایی با هماتولوژی (آشنایی با آشنایی با گلبول سفید؛ آشنایی با اسیستم انعقادی و پلاکتهای خون؛ آشنایی با رطرز تشخیص و تفاوت سرم و پلاسما؛ آشنایی با تعیین گروه خونی تعیین؛ آشنایی با روش های خونگیری) هستند.
هزینه شرکت در مجموعه کارگاههای آشنایی با زیستشناسی ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده است. دانشآموزان علاقهمند ثبتنام در این دوره میتوانند به وبسایت معاونت آموزشی پژوهشگاه رویان مراجعه و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۲۳۵۶۲۷۵۳-۰۲۱ تماس حاصل نمایند.