دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که باید تفکر انتقادی داشت، گفت: تفکر انتقادی در ایران در این سال ها به سمت تلخ گویی و طرح مسئله بدون پاسخ جدی رفته است.
سیدسعیدرضا عاملی، در نشستی با روسای دانشکده ها و اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: حل مسائل اجتماعی با قدرت و توان علم امکان پذیر است، اگر ما با حوزه علم نتوانیم مسئله را حل کنیم به طور قطع با جهل نمی توانیم این کار را انجام دهیم؛ چرا که جهل بیشتر بر طبل عصبیت می کوبد. باید تفکر انتقادی داشت. نگاه انتقادی نگاه روش مندی است که تلاش میکند بین هدف، استدلال و نتیجه رابطه برقرار کند.
وی افزود: تفکر انتقادی در ایران در این سال ها به سمت تلخ گویی و طرح مسئله بدون پاسخ جدی رفته است. اگر هم مسائل را حل کرده، با زمینه های اجتماعی ایران تطبیق نداشته است. اگر بپذیریم علوم انسانی و اجتماعی ناظر بر مسئله اجتماعی یک سرزمین است پس علوم انسانی غربی ناظر بر مسائل غربی است و تلاش کرده است مسائل اجتماعی و فرهنگی غرب را حل کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه همه اذعان داریم مقام معظم رهبری یک مرجع بزرگ فهم فرهنگ و مدل سازی برای رسیدن به وضعیت بهتر است، افزود: نقاط قوت ما امروز وام دار نگاه رهبری است. اگر رهبری نبود جمهوری اسلامی با بحران های بزرگی روبرو میشد. اگر جمهوری اسلامی از قدرت بازدارندگی نظامی برخوردار نبود، تجزیه ایران با رویکرد طمعی که به منطقه خاورمیانه و غرب آسیا وجود دارد، اتفاق می افتاد و همه این قدرت بازدارندگی، راهبردهای سیاسی، بین المللی و فناوری حوزه های علم و دانش با مدیریت کلان مقام معظم رهبری به دست آمد.
وی با تاکید بر اینکه قدرت سخت دشمن نتوانست برای ما مسئله ایجاد کند، عنوان کرد: در حوزه فرهنگ، قدرت نرم دشمن مسله ساز شده است. احساسات بخشی از نسل جوان ما درگیر مسئله شده است و باید برای رفع این مشکل هم فکری کنیم. اینکه این پدیده را چگونه می بینیم، نشانه های آن چیست و چه راه حلی وجود دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی چگونه می تواند به مسئله وارد شود، نیاز به هم فکری با صاحبنظران دارد.
عاملی با اشاره به اینکه شورای انقلاب فرهنگی دو وظیفه کلان در حوزه علم و فناوری و فرهنگ دارد، افزود: این دو وظیفه از جنس توانایی است. فرهنگ قدرتمند، قدرت بازدارندگی دارد. اگر فرهنگ قدرتمند باشد، حس عضویت ملی در فرهنگ قوی باشد، حس عضویت دینی به عنوان یک سرمایه ایمان در یک کشور قدرتمند باشد، کسی به فرهنگ آن کشور طمع نمی کند. قدرت نظامی نیز از همین جنس است. وجه مشترک هر دوی اینها قدرت علم است، قدرت علم اگر قدرت بالا و والایی باشد، راهگشا است.
ظرفیت دانشگاه علامه طباطبایی برای کمک به روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
وی در پایان با اعلام روزآمدسازی سند تحول آموزش و پرورش، سند مهندسی فرهنگی و سند جامع نقشه جامع علمی کشور، گفت: دانشگاه علامه طباطبایی با ظرفیت جامع بین رشته ای در حوزه عوم انسانی و اجتماعی این توان را دارد تا با تشکیل کارگروهی، به روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور کمک کند.
در ادامه نشست اعضای هیات علمی و روسای دانشکده های دانشگاه علامه طباطبایی با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مسائل روز به گفت و گو و تبادل نظر پرداختند و پیشنهادهای خود را برای حل مسائل ارایه کردند.