به گزارش سیناپرس، رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه از افزایش دو برابری تعداد شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: شرکت های دانش بنیان مشکل بیکاری فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاهی را برطرف کرده اند.
دکتر سیامک آزادی، رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه در گفتگو با سیناپرس گفت: یکی از برنامه های امسال ما افزایش دو برابری میزان شرکت های دانش بنیان استان کرمانشاه است. امسال به دلیل نامگذاری سال”تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین” میزان تقاضای شرکت ها برای دانش بنیان شدن افزایش یافته است به همین دلیل یک مقدار فرایند ارزیابی ها و تحقق این مهم به کندی پیش می رود.
وی اظهارداشت: ابتدای امسال ما 63 شرکت دانش بنیان داشتیم که اکنون 12 شرکت جدید نیز به میزان آنها افزوده شده است. در حال حاضر 5 شرکت دانش بنیان نیز در فرایند ارزیابی مجدد قرار دارند و 95 شرکت هم در فرایند ارزیابی هستند؛ از این میزان درخواست 50 شرکت در مرحله نهایی و پایانی به سر می برد. امیدواریم با سرعت بخشی فرایندهای ارزیابی ها بتوانیم تا پایان امسال به هدفگذاری دو برابری شرکت های دانش بنیان این استان دست پیدا کنیم.
وی افزود: اکنون با توجه به مزایای استان کرمانشاه، شرکت های دانش بنیان خوبی در حوزه های متعدد صنایع شیمیایی، پزشکی، ماشین آلات، کشاورزی، خدمات و …. به فعالیت می پردازند. همچنین با توجه به پتانسیل و شرایط اقلیمی خاص این استان که مستعد پرورش گیاهان دارویی است، اکنون بیش از 30 شرکت دانش بنیان در زمینه گیاهان دارویی، ماشین آلات، صنایع وابسته و تبدیل فعالیت دارند؛ شرکت های خاصی که تنها تولید کننده هستند و 95 درصد سهم بازار را در اختیار دارند. قطعا این حوزه یکی از حوزه های مورد توجه ما برای توسعه فناوری و نوآوری است.
وی خاطرنشان کرد: فروش محصولات شرکت های دانش بنیان این استان در سال گذشته بیش از 400 میلیارد تومان بود. امسال جهش قابل توجه تری از این میزان فروش داریم. هرچند این میزان فروش عدد بالایی نیست اما نوع تولیدات، ارزش افزوده و اشغال زایی این شرکت ها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ در حال حاضر 500 نفر در استان کرمانشاه در این شرکت ها مشغول به هستند.
وی اظهارداشت: نوع اشتغال این شرکت ها خاص است. تمرکز آنها بیشتر به روی اشتغال زایی دانش آموختگان دانشگاهی است. ما اکنون برای اشتغال این قشر از جامعه مشکل داریم. آمار بیکاری دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی دو برابر بیکاری کل جامعه است بنابراین اشتغال زایی این افراد از اهمیت زیادی پیدا می کند.
آزادی به سیناپرس گفت: در حال حاضر با توجه به روندی که در پیش گرفته ایم و تعداد شرکت های دانش بنیانی که داریم و همچنین با بهره برداری کامل برج فناوری تا پایان امسال( که ظرفیت 110 واحدی دارد)، جهش و اتفاق خوبی در استان کرمانشاه شکل خواهد گرفت و ما در آینده وارد مرحله جدیدی در حوزه شرکت های دانش بنیان و فناوری می شویم.
رئیس پارک علم و فناوری کرمانشاه عنوان کرد: شرکت هایی که از ابتدای راه با ما بودند و اکنون به مرحله رشد یافتگی رسیده اند و در دل خود شرکت های زایشی ایجاد کرده اند، در توسعه زیست بوم کمک کرده و اکنون به عنوان یک ساختار فناورانه ساز و کارهایی ایجاد کرده اند که بتوانند استارتاپ ها، شرکت های نوپا یا هسته های نوپای این حوزه را به شکل سرمایه گذار یا مشارکت کننده تحت حمایت خود قرار دهند.
وی در پایان گفت: همچنین در این دوره جدید شرکت های رشد یافته به صورت تخصصی با اتخاذ تدابیر لازم در بخش های مختلف به مراکز نوآوری خودشان کمک می کنند تا نسل جدید فناوران و دانش بنیان ها با کمک تمامی بازیگران این زیست بوم افزایش پیدا کنند. انتظار می رود به زودی اقتصاد دانش بنیان مان بر توسعه خود استان و نهایتا منطقه اثر گذاری داشته باشد و سهم قابل توجهی از اقتصاد کشور نیز به این استان اختصاص پیدا کند.
گفتگو: بیتااکبری
No tags for this post.