نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کشتی اقیانوس پیمای ایرانی شهریور 95 به آب انداخته می شود

 دکتر 'ناصر حاجی زاده ذاکر' روز یکشنبه در حاشیه برگزاری اولین نشست شورای حکام مرکز منطقه ای اقیانوس شناسی یونسکو در غرب آسیا به ایرنا گفت: کشتی اقیانوس پیمای ایران حتما در نیمه اول شهریورماه 95 در مجتمع شهید درویشی واقع در بندرعباس به آب انداخته می شود.

وی با بیان اینکه قرار بود این کشتی در خردادماه 94 به آب انداخته شود درباره علت تاخیر صورت گرفته، توضیح داد: تاخیر در آب به انداختن، مربوط به خود کشتی نبود بلکه بعد از انجام تست ها و مراحل آزمایشی، وقتی کشتی روی خشکی قرار گرفت سیستم به آب اندازی مجتمع شهید درویشی از کار افتاد و در آن شرایط ، امکان به آب انداختن کشتی عملا وجود نداشت.
به گفته حاجی زاده، اکنون این مشکل برطرف شده و مسوولان مجتمع شهید درویشی قول کتبی داده اند که کشتی در موعد تعیین شده به آب انداخته شود.
وی محدوده فعالیت این کشتی اقیانوس پیما را در خلیج فارس و دریای عمان ذکر کرد و گفت: این اقیانوس پیما قابلیت فعالیت در اقیانوس هند را نیز داراست ولی در مرحله نخست ترجیح می دهیم فعالیت کشتی را در خلیج فارس و دریای عمان داشته باشیم چراکه موارد ناشناخته زیادی وجود دارد که در اولویت تحقیقات ماست.
رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، علوم فیزیک دریا، شیمی دریا و زمین شناسی دریا را از جمله حوزه های تحقیقاتی اقیانوس پیمای ایرانی عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی طرح ساخت کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما را در سال 1388 به معاونت وقت علمی فناوری ریاست جمهوری ارائه داد و در نهایت عملیات ساخت آن طی موافقت نامه ای بین این معاونت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اردیبهشت سال 1390 آغاز شد.
این شناور تحقیقاتی با 50 مترطول، 10مترعرض و 12 متر ارتفاع و 5.3 متر آبخور و 4 آزمایشگاه قادر است با آب و سوخت کامل به مدت 45 روز با ظرفیت 27 نفر (11خدمه و تکنسین کشتی و 16 نفر محقق) در آب های خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند با طی حدود 3 هزار مایل دریایی، کارهای تحقیقاتی و میدانی خود را به انجام برساند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل