ساخت خط لوله انتقال سوخت هیدروژن در توکیو
به گزارش سیناپرس، دولت ژاپن اعلام کرد؛ قصد دارد یک شبکه تامین هیدروژن از خطوط لوله را در توکیو، پایتخت این کشور به عنوان منبع انرژی سبز و پایدار برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ایجاد کند.
طی سال های گذشته تمرکز بسیاری از کشورهای جهان بر موضوع کاهش آلاینده های جوی بوده و در این میان استفاده از هیدروژن به عنوان یک سوخت سالم و سبز در دستور کار بسیاری از سازمان ها، شرکت ها و کشورهای جهان قرار گرفت. در این میان سوخت هیدروژن بیشتر در خودروها استفاده شده بود ولی به نظر می رسد فصل جدیدی از استفاده از هیدروژن به عنوان منبع سوخت شهری آغاز شده است.
یوریکو کویکه، فرماندار توکیو طی نشستی درباره استفاده از هیدروژن به عنوان یک سوخت سبز در جریان اجلاس COP27 در مصر موضوعات مهمی را مطرح کرد. به گفته وی، هیدروژن از منابع انرژی تجدید پذیر به دست آمده و برخلاف سوخت های فسیلی کمترین تأثیر را بر محیط زیست دارد.
به گزارش سیناپرس، در این جلسه کوئیکه صراحتا عنوان کرد که هیدروژن به عنوان ستونی برای دستیابی به یک جامعه بدون کربن مطرح شده و این کشور قصد استفاده گسترده از آن را دارد.
وی در ادامه توضیحاتش افزود:ما برنامه هایی برای ایجاد یک سیستم تأمین، از جمله خطوط لوله، برای دریافت هیدروژن سبز تولید شده در سراسر جهان داریم.
به گفته دولت کلانشهر توکیو، طرح ارائه شده برای تغییر زیرساخت ها به سمت انرژی های تجدید پذیر، مستلزم ساخت خطوط لوله ای است که بندر کاوازاکی در استان کاناگاوا را به منطقه ساحلی پایتخت متصل می کند تا برای ساکنان توکیو سوخت هیدروژنی که از خارج از کشور به بندر منتقل می شود، تامین شده و بتوان آن را جایگزین گاز و سوخت های فسیلی کرد.
به گزارش سیناپرس، هم اکنون مقامات توکیو در حال ارزیابی هزینه های تحقیقاتی این طرح در بودجه مالی ۲۰۲۳ خود به عنوان گام اولیه در اجرای این تعهد هستند.
گفتنی است، در طول بازی های المپیک و پارالمپیک توکیو که در سال ۲۰۲۱ برگزار شد، دولت ژاپن یک ایستگاه هیدروژن در دهکده ورزشکاران راه اندازی کرد. اتوبوسهایی که ورزشکاران را به محل برگزاری مسابقات می بردند نیز با سوخت هیدروژنی که از این ایستگاه تامین می شد، حرکت می کردند.
در تابستان گذشته، دولت شهری یک خط لوله در زیر یک جاده عمومی در پایتخت برای تامین هیدروژن به مناطق مجاور ایجاد کرد.
به گزارش سیناپرس، یکی از مقامات ارشد توکیو نیز در این رابطه گفت: توکیو به عنوان یک شهر بزرگ، شروع به فعالیت جدی در مورد استفاده گسترده از انرژی هیدروژن خواهد کرد. مقامات این شهر همچنین به سیاست جدید پایتخت ژاپن برای ملزم ساختن شرکت های ساخت واحدهای مسکونی به تجهیز خانه های نوساز با پنل های خورشیدی از سال ۲۰۲۵ اشاره کردند.
مترجم: ناصر پورقدیمی
منبع: asahi
No tags for this post.