نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

زمان مناسب برداشتن لوزه سوم

سینا

یک فوق تخصص آسم و آلرژی کودکان گفت: لوزه سوم در انتهای حلق بینی قرار دارد و نقش آن تأمین ایمنی بدن است، رشد غیرطبیعی لوزه سوم سوراخ‏های پشت بینی را تنگ کرده و موجب تنفس دهانی می شود.

به گزارش سینا پرس فارس دکتر سید حسام الدین نبوی زاده با اشاره به اینکه: وقتی تنفس هنگام خواب کافی نباشد، بافت ‌های بدن با کمبود اکسیژن مواجه شده و قلب برای جبران، خون بیشتری را پمپاژ می‌کند، افزود: این عمل باعث افزایش فشار در قوس آئورت قلب می‌شود که به افزایش فشارخون منتهی می شود. شب ‌ادراری در کودکان واکنشی به این اختلال است.

نبوی زاده ادامه داد، التهاب لوزه می ‌تواند در تمام سنین رخ دهد و یک بیماری رایج در کودکی است. این بیماری اغلب در کودکان در سنین پیش از مدرسه تا اواسط نوجوانی تشخیص داده می‌شود. علائم آن نیز شامل گلودرد، لوزه‌های متورم و تب است.

او افزود، لوزه‌ها با باکتری ‌ها و ویروس‌ هایی که از طریق دهان و بینی به بدن وارد می‌شود، مبارزه می ‌کنند. با این حال، لوزه‌ ها نیز در برابر عفونی شدن در اثر این مهاجمان، آسیب ‌پذیر هستند.

وی خاطر نشان کرد، التهاب لوزه می ‌تواند در اثر عفونت ویروسی، مانند ویروس سرماخوردگی ساده، یا عفونت باکتریال، مانند گلودرد ایجاد شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد، اغلب بعد از اینکه لوزه‌ ها نمی ‌توانند در برابر میکروب ‌ها از بدن محافظت کنند، آنها را جراحی می‌کنند؛ یا در مواردی که خود لوزه ‌ها برای فرد ایجاد بیماری و اختلال می ‌کند، باید آنها را برداشت.

سید حسام الدین نبوی زاده در ادامه صحبت گفت: برداشتن لوزه در موارد خاص از طریق عمل جراحی صورت می ‌گیرد. به عنوان مثال هنگامی که عفونت مکرر رخ می‌دهد یا دیگر روش‌های درمانی پاسخی نمی دهد. بهترین زمان برای برداشتن لوزه‌ درجه سوم زمانی است که در فصل سرما نباشیم، تا لوزه‌ها تحریک نشود و احتمال عفونت و سرماخوردگی وجود نداشته ‌باشد.

این فوق تخصص آسم و آلرژی کودکان در پایان افزود، در عمل لوزه سوم خطراتی مانند خطرات ناشی از هر جراحی شامل خونریزی و عفونت در محل جراحی وجود دارد. همچنین عوارض نه چندان نگران کننده ای همانند تهوع، استفراغ، بوی بد دهان و مشکلات بلع بعد از جراحی لوزه سوم طبیعی است و بعد از مدتی از بین می رود.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

خروج از نسخه موبایل