رمزگشایی از آواز نهنگ ها
به گزارش سیناپرس، یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد: نهنگ ها قادر به آواز خواندن بوده و می توانند امواج صوتی را کیلومترها در اقیانوس پخش کنند. محققان هنوز اطلاعات کمی از میزان آواز نهنگها داشته و تلاش می کنند ساختار این آوازخوانی را شناسایی کنند.
دانشمندان دانشگاه کوئینزلند دو فصل گذشته مهاجرت نهنگها هنگام عبور از خط ساحلی جنوب نوسا را با استفاده از تجهیزات پیشرفته، مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعه گیرنده های مخصوصی به یک تیرک بلند متصل شده و از آن برای چسباندن جعبه ای کوچک دارای مکنده به بدن نهنگ هایگوژپشت استفاده شد.
پروفسور ربکا دانلوپ از محققان این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق گفت که گرفتن یک چوب به سمت موجودی به وزن ۳۰ تن می تواند دلهره آور باشد. شما باید خیلی نزدیک شده و با استفاده از یک میله بلند یک برچسب آکوستیک مکنده را روی بدن این حیوان قرار دهید.
ما می دانیم نهنگ ها خواننده های خوبی هستند، اما چگونه می توان به آواز آن ها گوش داد؟ در این مطالعه، ردیاب ها در کنار نهنگ قرار گرفته و گروه دومی از دانشمندان بلندگوی مخصوص طراحی شده را در آب فرو برده و سپس تماشا می کنند تا مشخص شود که نهنگ چگونه واکنش نشان می دهد.
خوشبختانه نهنگ های گوژپشت در هنگام مهاجرت تمایل دارند جهت و سرعتی را انتخاب کنند که قابل پیش بینی است، بنابراین شما می توانید بدانید که آنها در شش کیلومتری ساحل به کجا می رسند.
در مطالعات انجام شده، هر آزمایش با آزمایش بعدی متفاوت بوده و دانشمندان با فرکانسهای صدا بین ۶۲ هرتز شبیه به صدای غرش یک فیل و ۲۲ کیلوهرتز، که برای انسانها بسیار بلند است، اصواتی تولید کردند.
دکتر دانلوپ در این رابطه گفت که دانشمندان میدانند فعالیت هایی از قبیل حفاری نفت و گاز در زیر دریا، سونارهای دریایی و سایر صداهای پس زمینه تأثیراتی منفی بر نهنگ ها دارند. متاسفانه ما سر و صدای زیادی به اقیانوس وارد می کنیم. امروزه باید مشخص شود که نهنگ ها چگونه تحت تأثیر این آلودگی صوتی قرار می گیرند. این همان قطعه ای از پازل است که ما باید آن را کشف کنیم.
پروفسور مایکل نواد، از دانشگاه کوئینزلند، در رابطه با نحوه این مطالعه گفت: ما اغلب در کنار قایق هایمان صدای ضبط شده آواز نهنگ ها را پخش کرده و محققان تلاش کردند ببینند که پس از رسیدن به محدوده، نهنگ ها چگونه واکنش نشان می دهند. در بررسی های به عمل آمده مشخص شد ۹۰ درصد نهنگ ها به این صدا واکنش نشان داده و به سمت قایق حرکت و در کنار آن شنا کردند. آن ها تقریباً کنجکاو هستند بدانند که این صداها چیست. با رسیدن نهنگ ها به کنار قایق، پخش صداهای فوق متوقف شد. محققان سپس به بررسی رفتار این نهنگ ها پرداخته و دریافتند که با قطع این صداها، آنها احتمالاً دچار تردید شده و تعجب میکنند که این صدا از چیست، سپس آن را نادیده گرفته و به مسیر خود ادامه می دهند.
مترجم: زهرا همراز
منبع: abc.net
No tags for this post.