این یک باور رایج در میان مردم است که لاکپشتهای امروزی از لاک سختشان برای محافظت در برابر شکارچیان استفاده می کنند. اما نکته عجیب اینجاست که بدن هیچ یک از مهره داران دیگر در گذر زمان دستخوش چنان تغییری نشده که به شکل گیری لاک نفوذناپذیر منجر شود.
مطالعه جدید تیمی بین المللی از دیرینه شناسان نشان می دهد لاک نخستین لاکپشتها اساسا در نتیجه تطبیق این جانور با لانه سازی در زیر خاک شکل گرفته و نه برای حفاظت در برابر شکارچیان.
محققانی از آمریکا، آفریقای جنوبی و سوئیس در این مطالعه حضور داشته اند. آنها دریافته اند همانطور که در ابتدا پر پرندگان برای پرواز کردن این جانوران تکامل نیافته است، پیدایش لاک در لاک پشتها نیز نه برای حفاظت در برابر خطر شکارچیان بلکه برای حفاری در زمین و گریختن از خطرات ناشی از محیط سخت و خشن آفریقای جنوبی بوده است. اینگونه تصور می شود که نخستین لاکپشتها ساکن این منطقه از جهان بوده اند.
تکامل ساختاری لاکپشتها و شکل گیری ساختاری به نام لاک در پشت این جانور همواره برای دانشمندان سؤال برانگیز بوده است.به گزارش مهر، محققان با بررسی نمونه های فسیل این جانور و مقایسه آن با لاک لاکپشتهای امروزی به این نتیجه رسیده اند.