نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

راه‌اندازی مجتمع تحقیقات و فناوری جهاد دانشگاهی لرستان

محمد صارمی در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا، افزود:‎ مجتمع تحقیقات، فناوری و فرآوری لرستان بعد از مجتمع بزرگ جهاد دانشگاهی در هلجرد دومین مجموعه تحقیقاتی جهاددانشگاهی با این ظرفیت است.

وی ادامه داد: پس از پیگیری‌های مستمر، جدی و حضور در جلسات متعدد کارشناسی و ارائه برنامه مدون در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی و منابع طبیعی نهایتا اخذ مجوز مجتمع و واگذاری زمین آن به جهاد دانشگاهی لرستان پس از حدود یک سال و نیم صورت گرفت.

صارمی بیان کرد: لرستان در زمینه گیاهان دارویی دارای پتانسیل‌های زیادی از جمله تنوع گونه‌های دارویی دارای ترکیبات ارزشمند، گیاهان دارای ارزش اقتصادی بالا و نیروی انسانی متخصص بوده و به همین دلیل نیاز به احداث و راه‌اندازی چنین مجتمعی در استان احساس می‎شد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اینکه این مجتمع، مرکزی تحقیقاتی و پژوهشی است که ماحصل آن فرآوری و تجاری سازی می‌شود، اضافه کرد: هدف از احداث مجتمع تحقیقات و فناوری در لرستان، شناسایی و ارزیابی گونه‌های ارزشمند گیاهان دارویی استان، کشت و تولید گونه‌های در حال انقراض و تولید نشاء، بومی سازی گیاهان دارویی ، بهینه‌سازی کشت و تولید گیاهان دارویی به منظور استخراج ماده موثره و … است.

صارمی اظهار کرد:‎ با راه‌اندازی این مجتمع محصولات فرآوری شده از گیاهان دارویی خاص استان شامل مصارف غذایی و دارویی تولید می‎شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی گیاهی و پزشکی، بحث بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی نیز در این مجتمع مدنظر قرار خواهد گرفت.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان خاطرنشان کرد: این مجتمع در راستای حفظ منابع آبی، افزایش سود کشاورزان و تشویق آنان به تغییر الگوی کشت موجود، جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی، ایجاد صنایع تکمیلی در استان و تبدیل لرستان به یک پایگاه قطعی کشت، تولید، فرآوری، فروش و حتی صادرات در زمینه گیاهان دارویی فعالیت می‎کند.

صارمی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی اولین نهاد در استان است که با چنین مدلی در راستای راه‌اندازی مجتمع تحقیقات و فناوری وارد شده است، یادآور شد: راه‌اندازی این مجتمع می‌تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم فرصت‌های شغلی مناسبی را در استان ایجاد کند.

وی گفت: فعالیت این مجتمع در فاز اول با تمرکز بر روی نسترن کوهی، آویشن و مرزه خوزستانی و کشت و تولید گونه در حال انقراض موسیر آغاز می‎شود و در آینده بسته به نیاز بازار در کشت، تولید و فرآوری گیاهان دارویی استان تنوع ایجاد خواهد شد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی لرستان با بیان اینکه مجتمع تحقیقات و فناوری استان نیاز به احداث گلخانه دارد، موفقیت بیشتر این مجموعه ارزشمند را در گروه تداوم همکاری‌ها و حمایت و کمک دستگاه‌های اجرایی برای تسریع در تامین زیرساخت‌های موردنیاز دانست.

لازم به ذکر است که مجتمع تحقیقات، فناوری و فرآوری جهاد دانشگاهی لرستان در مجموعه بزرگ بام لرستان در زمینی به مساحت4.6 هکتار احداث می‌‏شود.

خروج از نسخه موبایل