نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کندن زمین، عامل اصلی تکامل لاک در لاک پشت ها

تحقیقاتی جدید که در موزه علوم طبیعی دنور انجام شده است نشان می دهد که کاربری لاک لاک پشت با چیزی که ما در ذهن داریم بسیار متفاوت است. دانشمندان در این تحقیقات توانسته اند تا با بررسی فسیل های لاک پشت های اولیه و مقایسه آنها با نمونه های امروزی دریابند که این لاک ها در حقیقت برای این که این حیوان بتواند زمین را کنده و به زیر آن برود طراحی شده اند.

لاک پشت لاک خود را برای حفاظت از خود در اختیار دارد ولی درست مانند پرهای پرندگان که دقیقا تنها برای پرواز تکامل نیافته بوده اند، لاک نیز برای حفاظت تکامل نیافته است و در حقیقت برای ارائه امکان کندن شن و ماسه و رفتن به زیر آنها بوده است که لاک لاک پشت ها به این شکل درآمده است.

راهبر این تحقیقات که تایلر لایسون نام دارد در این باره می گوید: «این امر که چرا لاک تحول و تکامل یافته است، سوالی بسیار جالب است که البته پاسخ آن بسیار ساده به نظر می رسد. لاک پشت لاک خود را برای حفاظت از خود در اختیار دارد ولی درست مانند پرهای پرندگان که دقیقا تنها برای پرواز تکامل نیافته بوده اند، لاک نیز برای حفاظت تکامل نیافته است و در حقیقت برای ارائه امکان کندن شن و ماسه و رفتن به زیر آنها بوده است که لاک لاک پشت ها به این شکل درآمده است. دلیل این امر نیز این است که لاک پشت های اولیه که در آفریقای جنوبی امروزی زندگی می کرده اند، بتوانند در بدو تولد از محیط زیست خشن آن منطقه در امان بمانند.»

لایسون در ادامه می گوید: «ما با بررسی سوابق فسیلی و مشاهده عینی گونه های امروزی لاک پشت به این نتیجه رسیدیم که لاک این موجودات در نمونه های مدرن آنها تکامل یافته است. یکی از مهم ترین تغییرات در این زمینه به حرکت به سمت بزرگ تر کردن قفسه سینه باز می گردد.» شایان ذکر است که نتایج این تحقیقات در ژورنال علمی زیست شناسی امروزی منتشر شده است.

منبع: financialexpress

ترجمه: احمد محمد حسینی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل