به گزارش سیناپرس،سرخ کن ها یکی از محبوب ترین وسایل آشپزخانه محسوب می شوند، ولی متاسفانه خوراکی های سرخ شده علی رغم خوش مزه بودن، بسیار مضر و چاق کننده هستند. به همین دلیل طی سال های اخیر شاهد جایگزینی سرخ کن های سنتی با سرخ کن های بدون روغن هستیم..
آیا به دنبال راهی برای طبخ غذا هستید که سریعتر و ارزان تر از پختن آن در فر باشد؟ یک روش پخت و پز که غذا به کمک آن به اندازه سرخ کردن خوشمزه شده و در عین حال سالم بوده و کثیف کاری نیز ندارد، استفاده از سرخ کن های بدون روغن است.
سرخ کن های مبتنی بر هوا و بدون روغن، از جمله جدیدترین وسایلی هستند که توصیه می شود با آن ها غذا تهیه کنید. حال ممکن است این سوال مطرح شود که این وسیله معجزه آسا چیست و چگونه کار می کند؟
سرخ کن هوا نام فناوری است که احتمالا داغ ترین وسیله پخت و پز خانه محسوب می شود. البته نام تجاری این وسیله اشتباه است، زیرا، به طور دقیق، این وسیله آشپزی، سرخ کن نبوده و واقع بیشتر یک اجاق همرفتی با شدت بالا است. خوشبختانه بر خلاف اجاق ها، سرخ کن های مبتنی بر هوا کوچک بوده و تقریباً زمان زیادی برای گرم شدن نمی خواهند.
سرخ کن بدون روغن چگونه کار می کند؟
این سرخ کن ها با استفاده از ترکیبی از تابش و همرفت برای پختن غذا، یک عنصر حرارتی در نزدیکی بخش بالای غذا را در محفظه پخت و پز به صورت تابشی منتشر کرده و در این شرایط یک فن هوای گرم شده را به سرعت در اطراف آن به گردش در می آورد.
این ترکیب یک انتقال حرارت بسیار شدید ایجاد کرده و در نتیجه روش پختی به وجود می آید که بیشتر شبیه به سرخ کردن است تا پختن.
به گزارش سیناپرس،اصطلاح فنی فرایند فوق، RUSH یا Radiant UpStream Heating است. در این فرایند، مواد غذایی برای پخته شدن در سرخ کن هوا در سبدی قرار می گیرند که کانال ها و دریچه های مخصوصی در پایین و کناره های آن وجود دارد. این کانال ها و دریچه ها به هوای گرم شده اجازه می دهند تا به سرعت در زیر و روی غذای شما گردش کرده و اثر غوطه ور شدن آن در روغن داغ را تقلید کند.
مسلماً، اجاقهای همرفت نیز از فن هایی برای دمیدن هوای داغ روی غذای در حال پخت استفاده می کنند، اما محفظه های پخت بزرگ تر آنها به این معنی است که هوا به سرعت گردش نکرده و غذا را به شدت گرم نمی کند.
چگونه غذا در هواپز، سالم تر طبخ می شود؟
در واقع باید توجه داشت که خود این غذا نسبت به سایر غذاهای مشابه، سالم تر نیست، بلکه روش پخت آن سالم تر محسوب می شود زیرا روغن به میزان قابل توجهی در آن کاهش پیدا کرده و وارد بدن شما نمی شود. به طور کلی روغن وسیله ای فوق العاده برای پخت و پز است زیرا گرما را به خوبی حفظ کرده و انتقال می دهد. اما سرخ کردن یا تفت دادن غذای باعث می شود مقداری از این روغن در حین پختن، وارد غذایتان شود که این مساله باعث افزایش کالری کلی غذا می شود.
به گزارش سیناپرس، در این فناوری علی رغم اینکه هوا رسانه خوبی برای پخت و پز نیست، اما با چرخاندن سریع آن در یک فضای بسته، سرخ کن هوا تقریبا می تواند همان نوع انتقال حرارتی را که با روغن دریافت می کنید، بدون افزودن کالری زیادی به غذای شما، بازسازی کند.
مترجم: رقیه رضایی
منبع: sciencefocus
No tags for this post.