با این واکسن اعتیاد را ترک کنید

به گزارش سیناپرس، محققان واکسنی را ابداع کرده ‌اند که به نظر می ‌رسد به ترک اعتیاد کمک کرده و از بالا رفتن فنتانیل در موش‌ها جلوگیری می ‌کند. این واکسن می تواند گام بلندی در مهار اعتیاد و استفاده از مواد مخدر محسوب شود.

تیمی از پژوهشگران با ابداع واکسنی توانستند اعتیاد را در موش ها کنترل کنند. بر این اساس اعلام شد، این تحقیق یک کشف موفقیت آمیز محسوب می شود که به طور بالقوه ای راه را برای درمان جدیدی برای افرادی که سعی در ترک اعتیاد به مواد افیونی دارند هموار می کند.

اعتیاد به فنتانیل یک مشکل بسیار جدی سراسر جهان است. این ماده می تواند تا ۵۰ برابر قوی تر از هروئین و ۱۰۰ برابر قوی تر از مورفین باشد. تخمین زده می شود که تنها در ایالات متحده آمریکا روزانه ۱۵۰ نفر در اثر  مصرف مواد افیونی مصنوعی مانند فنتانیل جان خود را از دست می دهند.

متاسفانه حدود ۸۰ درصد از کسانی که به دنبال درمان اعتیاد به مواد افیونی هستند، ظرف یک ماه پس از ترخیص از برنامه سم‌ زدایی، مجددا مصرف مواد را آغاز می‌ کنند.

به عبارت دیگر،  ساخت و تولید واکسنی علیه اعتیاد به فنتانیل، می ‌تواند برای بسیاری از افرادی که از اپیدمی مواد افیونی رنج می ‌برند، راه نجاتی قطعی را فراهم کند.

کالین هیل، محقق ارشد این مطالعه در رابطه با واکسن فوق گفت: ما معتقدیم این یافته‌ ها می‌ تواند تأثیر قابل ‌توجهی بر مشکلی بسیار جدی داشته باشد که سال‌ ها جامعه را آزار می ‌دهد. با کمک این واکسن می توان افراد معتاد را به شرایط عادی بازگرداند.

به گزارش سیناپرس، به گفته محققان، موش‌ها هیچ عارضه جانبی را تجربه نکردند، زیرا آنتی بادی های موجود در این واکسن، ضد فنتانیل و مشتقات این ماده بودند و با سایر مواد افیونی مانند مورفین واکنش متقابل نداشتند.

در حال حاضر پژوهشگران در حال برنامه ریزی برای انجام آزمایشات بالینی روی انسان  هستند و پیش‌بینی می شود که تولید نسخه بالینی این واکسن ظرف چند ماه آینده آغاز شود. به گزارش سیناپرس،نکته مهمی که در این میان باید مورد توجه قرار گیرد، این است که مسدود کردن مغز از تجربه اثرات فنتانیل می تواند عواقب ناخواسته دیگری نیز داشته باشد. برای مثال، فنتانیل یک داروی رایج در بیمارستان‌ های سراسر کشور است. متخصصان بیهوشی فنتانیل را برای تسکین درد شدید تزریق می کنند و این ماده اجازه می دهند داروهای بیهوشی در حین جراحی بهتر عمل کنند.

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Pharmaceutics منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا