سید حسن هاشمی روز شنبه در حاشیه مراسم ادغام طب سنتی در شبکه بهداشتی- درمانی کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره داروخانه های گیاهی گفت: به زودی شاهد تاسیس داروخانه های یاد شده در کشور خواهیم بود.
وی افزود: مجوز داروخانه های گیاهی به صورت داروخانه های زنجیره های صادر می شود و این مراکز مستقل از داروخانه های شیمیایی تشکیل می شوند.
وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره پوشش بیمه ای داروهای گیاهی گفت: پیشنهاد پوشش بیمه ای داروهای گیاهی به شورای عالی بیمه ارائه شده است اما می دانیم که بیمه ها با مشکلات مالی شدیدی رو به رو هستند و طلبکاران زیادی دارند که امیدواریم در لایحه بودجه سال 96، اعتبار لازم برای پوشش داروهای گیاهی در بودجه بیمه ها دیده شود.
وی ادامه داد: داروخانه های گیاهی به مرور و طی 2 تا سه دهه در کشور گسترش می یابند و می توانند جایگزین عطاری ها شوند.
هاشمی اضافه کرد: پوشش داروهای طب سنتی در کتاب ارزش های نسبی خدمات سلامت نیز پیش بینی شده است اما هنوز بیمه ها بودجه ای برای این کار اختصاص نداده اند در حالی که یکی از راه های گسترش طب سنتی، پوشش بیمه ای داروهای گیاهی است.
وی گفت: فعلا مردم مجبورند داروهای گیاهی را با هزینه آزاد تهیه کنند، امیدواریم در آینده پوشش بیمه ای داروهای طب سنتی رخ دهد اما تا آن زمان با ادغام خدمات طب سنتی در شبکه بهداشتی بخشی از این داروها مورد حمایت وزارت بهداشت قرار می گیرد.
وزیر بهداشت درباره نظارت بر عطاری ها نیز گفت: فعلا تغییری در فعالیت عطاری ها رخ نمی دهد، نظارت بر این مراکز از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی و صنف عطاری ها ادامه دارد.
هاشمی اظهار امیدوار کرد که تخلفات در عطاری ها کم شود و برخورد جدی با تخلفات صورت گیرد و حتما ایجاد داروخانه های سنتی به بهبود این خدمات کمک می کند.
هاشمی گفت: البته وزارت بهداشت برنامه های آموزشی متعددی را برای عطاری ها اجرا می کند و دوره های تکمیلی متعددی برای تربیت آنها و آشنایی عطارها با اصول علمی برگزار خواهد شد؛ ضمن اینکه با آ موزش های کوتاه مدت به آنها مدرک نیز داده می شود.
وی افزود: برخورد با عطاری ها فعلا در دستور کار نیست مگر در جاهایی که سلامت و جان مردم در خطر باشد، فعلا بنای وزارت بهداشت بر تشویق است و اما جایی که متوجه شویم جان مردم در خطر است و افرادی برای سودجویی تخلف می کنند، وارد می شویم و متخلفان را به قوه قضائیه معرفی می کنیم.
هاشمی ادامه داد: در برخورد با عطاری ها به تهدید کردن و بگیر و ببند معتقد نیستیم و این کار را روش خوبی نمی دانیم، باید مسیر منطقی و آرامی را برای ساماندهی این حوزه دنبال کنیم.
وی گفت: برای رونق طب سنتی، به عزم ملی احتیاج داریم، تدوین سند کافی نیست باید اعتبارات لازم برای توسعه طب سنتی در اختیار قرار گیرد و همه بتوانند از خدمات طب سنتی برخوردار شوند.
وزیر بهداشت افزود: علاوه بر خدمات باید بخش پژوهش در طب سنتی نیز تقویت شود، دانشمندان خوبی در حوزه طب سنتی داریم که باید برای توسعه تحقیقات آنها سرمایه گذاری شود تا بتوانیم افتخارات گذشته درحوزه طب سنتی را احیا کنیم.
هاشمی ادامه داد: طب سنتی سالهاست که مغفول نگه داشته شده است، البته عطاری ها فعال هستند و سالهاست وارد حوزه توزیع گیاهان دارویی شده ا ند گر چه در بسیاری از موارد دانش کافی را ندارند و از سر ناچاری وارد این حرفه شده اند و در مواردی ممکن است تهدید جدی برای سلامت مردم باشند.
وی گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم مردم به طب سنتی علاقه دارند و این خدمات را دریافت می کنند، سازمان بهداشت جهانی نیز سالهاست به اهمیت طب سنتی کشورها تاکید می کند و به همین علت در آمریکا و اروپا نیز خدمات طب سنتی در حال گسترش است.
در پرونده کیارستمی عدالت فدای مصلحت نمی شود
وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره پیگیری پرونده کیارستمی نیز گفت: پرونده مرحوم کیارستمی، مسیر قانونی خود را طی می کند و تیم مجرب از افراد شناخته شده که حدود 30 نفر هستند برای بررسی دقیق پرونده وی در سازمان نظام پزشکی بکارگیری شده اند.
وی ادامه داد: مطمئن باشید، بدون اغماض و بر اساس اصول علمی و عدالت و با حضور استادان برجسته پرونده پزشکی عباس کیارستمی بررسی می شود و حق و حقیقت فدای مصلحت نمی کنیم.