دکتر علی شالبافان، عضو هیات علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس و از محققان طرح با بیان اینکه این طرح در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد کامران چوپانی چایدره و به راهنمایی من و مشاوره دکتر یوهانس ولینگ از دانشگاه هامبورگ آلمان انجام شده است، اظهار کرد: یکی از چالشهای پیش روی تولیدکنندگان اوراق فشرده چوبی بویژه در ایران تهیه مواد خام چوبی مورد مصرف در کارخانه است. این نگرانی ناشی از عوامل مختلفی از جمله کاهش میزان برداشت از منابع جنگلی، راهاندازی کارخانههای جدید و همچنین افزایش ظرفیت تولید کارخانههاست که همگی منجر به افزایش رقابت بین کارخانهها جهت تأمین ماده خام چوبی مورد مصرف شده است.
وی افزود: از این رو با توجه به کاهش شدید برداشت از منابع جنگلی و بیتوجهی به زراعت چوب از سوی دیگر، یکی از راهکارهای فائق آمدن بر این چالش، تولید اوراق فشرده چوبی با دانسیته پایینتر (مواد چوبی کمتر مصرف شده) اما دارای مقاومتهای فیزیکی و مکانیکی مطلوب و در حد استاندارد است.
شالبافان تصریح کرد: در این ارتباط استفاده از ایده پانلهای سبک وزن (اختراع حاضر) در صنایع اوراق فشرده چوبی قابلیت کاهش چشمگیری (حدود 50 –30 درصد) در میزان مصرف ماده چوبی را دارد. از طرفی افزایش علاقهمندی مشتریان به استفاده از مبلمانهای سبک وزن به عنوان یک عامل محرک در حوزه توسعه اوراق فشرده چوبی سبک وزن بویژه در کشورهای اروپایی شناخته میشود.
محقق طرح تصریح کرد: در اختراع صورت پذیرفته، تولید تختههای سبک وزن با قابلیت جایگزینی اوراق فشرده چوبی معمولی (تخته خرده چوب و ام دی اف) صورت پذیرفته است. تختههای نوآورانه تولید شده، کاهش حدود 40 درصدی وابستگی صنایع اوراق فشرده چوبی به منابع جنگلی (کاهش قطع درختان و برداشت از جنگلها) را به همراه دارد.
به گزارش ایسنا، شالبافان خاطرنشان کرد: از طرفی، کاهش برداشت از جنگلها منجر به احیاء و حفظ بیشتر جنگلها میشود که کاهش تخریب محیط زیست را نیز به همراه دارد. کاهش واردات صفحات فشرده چوبی در نتیجه توسعه بیشتر صنایع اوراق فشرده چوبی کشور (بدلیل وابستگی کمتر به منابع جنگلی) از دیگر مزایای این تحقیق محسوب میشود.
No tags for this post.