طرح های سرمایه گذاری کشور درحوزه نوآوری و فناوری شناسایی می شوند
به گزارش روابط عمومی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، شناسایی طرح های سرمایه گذاری نوآورانه و فناورانه کشور و ایجاد بانک اطلاعاتی یکپارچه، طبقه بندی شده و نظام مند از جمله اهداف اجرا شدن این طرح است.
از اهداف دیگری که شناسایی و ایجاد بانک اطلاعاتی حوزه نوآوری و فناوری در کشور که توسط مرکز فن بازار ملی ایران به نمایندگی از معاونت علمی اجرایی خواهد شد، می توان به ایجاد بستری مناسب برای توسعه ارتباط میان سرمایه گذاران و صنعتگران کشور با صاحبان طرح های سرمایه گذاری؛ ارائه (بازاریابی) طرح های بر تر به سرمایه گذاران، صنعتگران و دیگر فعالان عرصه سرمایه گذاری اشاره کرد.
در این مسیر طرح ها مورد ارزیابی قرار گرفته و طرح های واجد شرایط سرمایه گذاری انتخاب می شوند، بانک اطلاعات طرح های قابل سرمایه گذاری حوزه فناوری باقابلیت دسترسی عمومی از طریق وب ایجاد خواهد شد، همچنین به تهیه طرح امکان سنجی قابل ارائه به سرمایه گذاران برای طرح هایی که حائز شرایط باشند کمک می شود.
از جمله دیگراقدامات برای رسیدن به اهداف مورد نظر متناظر یابی Making Match اطلاعات طرح ها با حوزه علایق سرمایه گذاران و صنعتگران؛ ارائه خلاصه طرح ها به سرمایه گذاران بالقوه با توجه به تناظر یابی انجام شده؛ ایجاد بسترهای برگزاری جلسات چندجانبه بین سرمایه گذاران و سرمایه پذیران؛ ارائه خدمات مشاوره و حقوقی به طرفین به منظور انعقاد قرارداد و انجام سرمایه گذاری است.
در این فاز که به صورت آزمایشی اجرا می شود، صرفا طرح های شرکت های دانش بنیان نوپا که در حوزه های زیر فعالیت می کنند، پذیرش می شوند.
دسته بندی کارگروه تشخیص صلاحیت شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان به مواردی چون سخت افزارهای رایانه ای، برق قدرت، الکترونیک، کنترل و مخابرات؛ وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی؛ داروهای پیشرفته تقسیم شده است.
طرح هایی می توانند در این فراخوان حضور یابند که یا طرح اصلی شرکت (طرحـی کـه شـرکت بر اساس آن تأسیس شده است) باشد و یا جزء طرح هایی باشند که شرکت در سامانه دانش بنیان به عنوان محصول/ فناوری خود ثبـت کرده است.
متقاضیان می بایست آمادگی ارائه طـرح خـود در قالـب مشـارکت حقـوقی (سـهامداری/ همکـاری مشـترک)، واگذاری لیسانس، واگذاری قطعی و غیره را داشته باشند و این آمادگی با تکمیل فرم مربوطه، احرازشده تلقی می شود.
جذب سرمایه برای طرح ها توسط کارگزاران مورد تأیید مرکز فـن بـازار ملـی ایـران صـورت خواهـد گرفـت. بدیهی است صاحبان طرح ها ملزم به پرداخت هزینه جذب سرمایه گذار/مشـتری طـرح بـر طبـق اعـلام بعـدی ایـن مرکـز خواهند بود.
طرح ها می بایست دارای توجیه فنی و اقتصادی برای سرمایه گذاری بـوده و صـاحب طـرح متعهـد خواهـد بـود همکاری لازم را با این مرکز به عمل آورده و در هر مرحله اطلاعات درست و دقیق را ارائه کند.
طرح هایی به مرحله تهیه طرح امکان سنجی وارد می شوند که حائز شرایط بوده و بر اساس اولویت ها انتخاب می شوند.
طرح هایی که حائز شرایط شده و به مرحله تهیه طرح امکان سنجی وارد می شوند باید در آن مرحلـه بـه ازای هر طرح مبلغ 3 میلیون ریال (معادل 300 هزار تومان) را به حساب پارک فناوری پردیس معاونت علمی واریز کنند.
خاطرنشان می شوداین مبلغ صرفا جهت پوشش بخشی از هزینه های مربوط به ارزیابی صلاحیت طرح ها در احـراز شرایط برای ورود به بخش تهیه طرح کسب وکار بوده و هزینه تهیه و تدوین طرح کسب وکار با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صورت تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده است.
شرکت های دانش بنیان نوپای دارای طرح های سرمایه گذاری بـا شـرایط فـوق می توانند اطلاعـات طـرح خـود را حداکثر تا تـاریخ پنجم مرداد 95 در پورتـال فن بازار ملـی ایـران، ارسال کنند.