6 هزار هکتار جنگل پارسال در آتش سوخت
نگهدار اسکندری روز چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود: به منظور مهار به موقع آتش در مراتع و جنگل ها، 14 منطقه کشور را به بالگرد مجهز کردیم.
وی خاطرنشان کرد: سالانه یک درصد از چهار میلیارد مساحت جنگل های دنیا دچار آتش سوزی می شود.
مدیرکل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: بی توجهی به جامع نگری در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری، صدمه زیادی به این ثروث ملی و عظیم وارد کرده است.
اسکندری افزود: سیاست سازمان جنگل ها، جامع نگری با مشارکت مردم است زیرا از بی توجهی به این موضوع صدمه های زیادی خورده ایم و تالاب جازموریان به دلیل این بی توجهی به خاک تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: اگر جامع نگری داشتیم و به آب، علوفه و خاک توجه می کردیم اکنون دچار معضل از بین رفتن تالاب ها و انتشار ریزگردها نمی شدیم.
مدیرکل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: چالش از بین رفتن منابع طبیعی موضوعی است که امروز دنیا آن را تجربه می کند و ایران نیز از آن بی نصیب نیست.
اسکندری اظهارکرد: کاهش توان اکولوژیکی تولید در بخش منابع طبیعی و کشاورزی، تخریب سرزمین، آب، خشکسالی و بیابان زایی کشورها را فرا گرفته و هر درجه افزایش دما 17 درصد نیاز آبی گیاهان را افزایش می دهد.
وی یادآورشد: اگر این روند تا 25 سال آینده ادامه پیدا کند حداقل 12 درصد از تولیدات غذایی در دنیا کاهش خواهد یافت.
مدیرکل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: با توجه به افزایش جمعیت، باید افزایش تولید مواد غذایی داشته باشیم زیرا در 30 سال آینده نیاز ما به غذا 50 درصد، آب 30 درصد و انرژی نیز 45 درصد افزایش خواهد یافت و چنانچه تولید نیز 12 درصد کاهش پیدا کند چالش به وجود خواهد آمد.
اسکندری یادآورشد: هشت هزار گونه گیاهی در مراتع وجود دارد که 2 هزار و 300 گونه آن صنعتی و دارویی است و صنعت زنبورداری متکی به مرتع است که اگر این منابع نباشد این صنعت پایدار نخواهد بود و 50 درصد از گوشت قرمز از طریق مراتع فراهم می شود.
وی به تفکیک زمین خواری در حوزه منابع طبیعی تاکید کرد و یادآورشد: نیم هکتار اختلاف کشاورزی با منابع طبیعی در خصوص مالکیت زمین، نمی تواند زمین خواری تلقی شود.
مشاور و مدیر کل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با ساز و کاری که ماده 54 قانون در خصوص مالکیت اراضی تعریف کرده می توان بخشی از مشکلات حل شده است.
اسکندری اظهارکرد: بخشی از مراتع تبدیل به دیم زارهای کم بازده شده است که این مساله با شخم زمین در جهت های موازی و با کشت یک سال در میان فرسایش خاک اتفاق افتاده است.
وی موضوع تبدیل دیم زار به علوفه و حفظ آن موجب حفظ آب، خاک و تامین علوفه برای تغذیه دام ها خواهد شد.
به گزارش ایرنا , مشاور و مدیر کل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: دستگاه قضائی با زمین خواران در حوزه منابع طبیعی که بیت المال و متعلق به همه مردم است به خوبی برخورد می کند.
در پایان این مراسم خلیل آقاجانلو به عنوان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان معرفی و از خدمات بهمن اسکندری مدیرکل قبلی این دستگاه تقدیر شد.