مطالعات محققان دانشگاه سیدنی نشان می دهد مغز دارای سیستمی است که شیرینی و انرژی مواد غذایی را شناسایی می کند. زمانی که میزان مصرف شیرین کننده های مصنوعی افزایش یابد، تعادل این سیستم مختل می شود و بدن به کالری بیشتری نیاز پیدا می کند. بنابراین زمانی که مصرف قندهای مصنوعی افزایش یابد، اشتهای کاذب نیز زیاد می شود.
مطالعات محققان روی مگس میوه نشان می دهد افزایش مصرف قندهای مصنوعی، منجر به مصرف 30 درصد کالری بیشتر در این موجودات می شود و دلیل آن نیز پاسخ سیستم پیچیده عصبی به قند مصنوعی است.
شیرین کننده های مصنوعی مهمترین عامل بروز چاقی هستند. اختلال خواب و بیش فعالی از دیگر عوارض این شیرین کننده ها محسوب می شوند. آبمیوه های مصنوعی، کیک و شیرینی، نوشابه های معمولی و انرژی زا حاوی بیشتری مقدار قند مصنوعی هستند.به گزارش ایرنا، نتایج این تحقیقات در نشریه Cell Metabolism منتشر شده است.