ابوالفضل یزدی پور روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری کنگره نوروانکولوژی در بیمارستان بوعلی تهران در گفت و گو با ایرنا افزود: برخلاف قوانین حمایتی مصوب، در عمل و اجرا مشکلاتی برای شرکت های دانش بنیان به وجود می آید که سنخیتی با شعار حمایت از شرکت های دانش بنیان ندارد.
وی با بیان این که شرکت متبوعش دو سال پیش سفارش خرید مواد اولیه به شرکت خارجی داده است و اساسا کالای سفارشی به دلیل قابلیت مصرف دوگانه آن در لیست تحریم نیز قرار دارد؛ افزود: مدت زمان طولانی رسیدگی در اداره گمرک برای شناسایی آن زمان بر و پرهزینه است.
یزدی پور با بیان این که براساس قوانین، شرکت های دانش بنیان از برخی امور گمرکی معاف هستند و بر تسریع ترخیص مواد و دستگاه های مورد نیازشان تاکید شده است؛ گفت: معطل ماندن اجناس در گمرک آسیب های جدی به خط تولید وارد می کند.
وی مشکل دیگر شرکت های دانش بنیان را موانع موجود در برابر استفاده از تسهیلات بانکی عنوان کرد و افزود: هر چند ما از تسهیلات بانکی استفاده نکرده ایم اما از مراحل دشوار دریافت؛ پرداخت و سود آن بی اطلاع نیستیم.
مدیر عامل شرکت تولیدی آتا طب سان پوریا با بیان اینکه مشکل جدیدی نیز دامن تولید را گرفته است؛ ادامه داد: اجرای طرح سلامت مدت زمان مطالبات شرکت را از 45 روز قانونی به بیش از یکسال رسانده و شرکت های خدمات رسان به طرح سلامت را با چالش روبرو کرده است.
این واحد با مشارکت خارجی در سال 1391 در نظرآباد استان البرز به بهره برداری رسید و هم اکنون بیش از 100 قطعه تجهیزات پزشکی که در ارتوپدی؛ ضایعات نخاعی؛ تروما؛ شکستکی و انحرافات مادر زادی ستون فقرات کاربرد دارد، تولید می کند. هفت محصول این شرکت برای نخستین بار و با یک سوم قیمت مشابه خارجی آن در ایران تولید شده است.