تغییرات اقلیمی ابرها را به سوی قطب های زمین می راند

محققان به تازگی در پژوهش های خود موفق به کشف شواهدی شده اند که بر اساس آن گرمایش زمین بر روی ابرها نیز تاثیر منفی گذاشته است. گروهی تحقیقاتی از موسسه اقیانوس شناسی اسکریپس (Scripps) نشان داده اند که ابرها بر اثر گرمایش زمین به سمت بالا و هم چنین عرض های جغرافیایی نزدیک به قطب ها رانده شده اند. جوئل نوریس (Joel Norris) به عنوان یکی از دانشمندان موسسه یاد شده در این باره بیان کرده است که: «این واقعا اولین شاهدی است ما از مشاهدات ثبت شده درباره تغییرات آب و هوایی و ابرها داریم.» این تغییر مکان ابرها می تواند دمای هوا را حتی بیشتر از چیزی که قبلا پیش بینی شده بود بکند و همچنین این امر نشان دهنده نیاز به افزایش اندازه گیری های جوی را نیز نمایان می کند.

ابرهای کمتر به معنای بارش کمتر در عرض های جغرافیایی است که همین امر نیز به مراتب این مکان ها را خشک و خشک تر می سازد. به این ترتیب، پدیده یاد شده گرمایش زمین را تقویت می کند زیرا مناطق واقع در عرض های جغرافیایی میانی که بیشترین تابش نور خورشید را تجربه می کنند برای بازتاباندن آن به فضا ابرهای کمتری را در اختیار دارند.

البته جمع آوری این اطلاعات چندان آسان نبوده است. تیم تحقیقاتی یاد شده مجبور بود تا اطلاعات غیرقابل اعتماد به دست آمده از ماهواره ها را جداسازی کند. محققان بعد از جداسازی این اطلاعات غیرحقیقی دریافتند که طوفان های در جریان در عرض های جغرافیایی میانی (هم شمال و هم جنوب خط استوا) به سمت قطب ها حرکت کرده و همچنین ابرها نیز به سمت قطب ها متمایل شده اند. همین امر نیز با پیش بینی های آب و هوایی که مدل های کامپیوتری ارائه داده بودند هماهنگ است.

ابرهای کمتر به معنای بارش کمتر در عرض های جغرافیایی است که همین امر نیز به مراتب این مکان ها را خشک و خشک تر می سازد. به این ترتیب، پدیده یاد شده گرمایش زمین را تقویت می کند زیرا مناطق واقع در عرض های جغرافیایی میانی که بیشترین تابش نور خورشید را تجربه می کنند برای بازتاباندن آن به فضا ابرهای کمتری را در اختیار دارند. به علاوه کم شدن این ابرها می تواند به افزایش گازهای گلخانه ای کره زمین منتهی شود.

کیت مارول (Kate Marvel) به عنوان یکی از دانشمندان ناسا در این باره بیان کرده است که علت این تغییر مکان ابرها دو آتش فشان بزرگ است که در اوایل دهه 80 میلادی و همزمان با شروع این مطالعه اتفاق افتاده است. با این وجود، نتایج پژوهش یاد شده نیاز به مشاهدات بلند مدت و پیچیده تر توسط ماهواره ها و همچنین سیستم های زمینی را افزایش می دهد.

منبع: engadget

ترجمه: احمد محمد حسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا