رباتی که با ورود به کافه و بررسی محل با دقت بالا اطلاعات متهم را به نیروهای ویژه پلیس اطلاع داد و بعد از آن با حمله موفقیتآمیز پلیس، گروگانها آزاد شدند.
اندکی بعد داعش حملات تروریستی مرگباری را در پاریس انجام داد و در این میان متهم اصلی و طراح حملهها در کشور بلژیک ردگیری شد. در حمله نیروی ویژه و تعقیب و گریز، یکی از تروریستها با کمربند انتحاری بسیار مشکوکی در کنار ایستگاه راهآهن تیر خورد و بر زمین افتاد.
پلیس برای بررسی احتمال انفجار کمربند این فرد، رباتی را که حامل اسلحه و سیستم تصویربرداری بود به بررسی موقعیت فرستاد و در اطلاعات ارسالی آن که از طریق صفحه مانیتور برای اپراتور ربات و نیروهای ویژه مشخص بود معلوم شد عامل انتحاری و جلیقه آن قابلیت انفجار ندارد. دقایقی بعد نیروهای ویژه فرد مذکور را دستگیر کردند.
چند روز پیش هم نیروهای پلیس دالاس در آمریکا برای جلوگیری از کشته شدن تعداد بیشتری از افراد در عملیاتی رباتی حامل اسلحه را میفرستد که بعد از مشخص شدن موقعیت بحرانی با تشخیص اپراتور و دستور فرمانده، ربات به متهم شلیک میکند (یا آنطور که برخی منابع خبری گفتند، بمبی را به سوی آن فرد پرتاب میکند) و به این ترتیب برای اولین بار یک ربات پلیس با دستور مستقیم اپراتور انسانی خود، تروریستی را به هلاکت میرساند.
رباتها از لحاظ سطح هوشمندی، تمام خودکار یا نیمه خودکار هستند. اپراتورها رباتهایی را که پلیس و نیروهای ویژه استفاده میکنند در تمام مراحل کنترل کرده، صرفا اطلاعات تصویری و آماری را مخابره میکنند و سطح هوشمندی بسیار پایینی دارند. این رباتها در اصل ماشینهای کنترلی بزرگی با مکانیسمهایی شبیه تانکهای کوچک هستند که ادوات تصویربرداری و گاهی انواع سلاحهای سبک و سنگین روی آنها نصب شده است. این رباتها در تمام مراحل هدایت از طرف اپراتور کنترل میشوند و هر دستور عملکردی برای آنها را اپراتور صادر میکند.
این رباتها در نهایت از چند حسگر (مانند گاز، دما، پرتوی مادون قرمز و… برای ارائه دید بهتری از محیط به نیروهای عملیاتی) برخوردار هستند. در چنین سطحی از هوشمندی نمیشود گفت ربات باعث کشتن فردی شده است. بلکه ربات وسیلهای مفید برای ارزیابی بوده و مجری ماشینی دستورهای انسانی مانند هر ابزار یا سلاح دیگری در دست انسان که در این آخرین مورد در صورت عملکرد دیرتر و عدم صدور فرمان آتش، احتمال مرگ تعداد بسیاری از افراد بیگناه از سوی مجرم وجود داشت. امروزه نیروهای ویژه و پلیس در بیشتر کشورها از انواع رباتهای پرنده، رباتهای زمینی و… برای بالابردن موفقیت عملیات، برقراری امنیت و جلوگیری از کشته شدن افراد استفاده میکنند.
منبع:جام جم (آریا صبوری , پژوهشگر آزمایشگاه تعامل انسان و ربات )
No tags for this post.