تحقیقات دانشگاه وارویک انگلیس و دانشگاه کوئینزلند استرالیا نشان می دهد مصرف منظم و مستمر میوه و سبزیجات می تواند به طور قابل توجهی احساس شادی افراد را افزایش دهد.
این مطالعه که به زودی در مجله American Journal of Public Health منتشر می شود، اولین بررسی علمی در خصوص سلامت روانی حاصل از مصرف میوه و سبزیجات است.
محققان دریافتند افرادی که مصرف روزانه میوه و سبزی را از صفر به 8 واحد رساندند، در طول 24 ماه به چنان سطحی از احساس رضایتمندی و شادی رسیدند که با شادی حاصل از تغییر وضعیت از بیکاری به اشتغال برابر بود.
در این مطالعه که تفاوت درآمدها و شرایط زندگی افراد نیز مورد توجه بود، وضعیت بیش از 12 هزار نفر به صورت اتفاقی پیگیری شد. این افراد مصرف تمام مواد غذایی مصرفی خود را به صورت روزانه ثبت می کردند و همچنین میزان خشنودی آنها اندازه گیری می شد. محققان پس از گذشت دو سال از ارتقای وضعیت رژیم غذایی شرکت کنندگان در این مطالعه، متوجه بهبود قابل توجه وضعیت روانی آنها شدند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، به باور پژوهشگران، مصرف میوه و سبزیجات، سریعتر از اثرگذاری روی سلامت جسم انسان، موجب افزایش شادی می شود. به واقع برای حفظ سلامت جسم از قبیل پیشگیری از ابتلا به سرطان، افراد باید سال های متمادی رژیم غذایی سالم داشته باشند، در حالی که بهبود وضعیت روانی و احساس رضایتمندی به واسطه مصرف میوه و سبزیجات، زودتر محقق می شود.