میزان مقالات موجب تغییر وضعیت علمی نمی‌شود

سید محمد مدنی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه همه اقشار دانشگاهی فارغ از گرایش‌های سیاسی به نوعی با مبحث پژوهش درگیر بوده و علاقه‌مند به این مباحث هستند قصد داریم با هدف بالا بردن کیفیت پژوهش از کرسی‌های آزاداندیشی که دارای رسالت فرهنگ سازی‌ هستند در راستای برگزاری جلسات مربوط به امور پژوهشی بهره ببریم، البته این کاری بلندمدت با روندی آهسته است.

وی افزود: پژوهش در ایران به لحاظ کمی از وضعیت خوبی برخوردار است، اما از جنبه کیفی ضعف‌های بسیاری وجود دارد. البته باید این نکته را در نظر داشت که عمر پژوهشی کشور فقط 25 سال است، از این رو با کشورهایی که دارای عمر 200 ساله‌اند، قابل مقایسه نیستیم.

عضو هیات‌ علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: موضوع پژوهش در ایران دارای اهمیت فوق‌العاده‌ای است، البته ارتقای کیفیت پژوهش منوط به بهبود وضعیت قوانین موجود در این حوزه است. مهم‌ترین مشکل قوانین در امر پژوهش، وجود قوانینی است که ارتقای علمی و تغییر وضعیت را منوط به میزان مقالات می‌کند، همچنین قوانین در این حوزه می‌بایست بر اساس نیازها و به شکل سیستمی طراحی شود و نگاه ملی و حتی جهانی بر آن حاکم باشد. همچنین هدف‌گذاری باید معطوف به ارتقای کل مجموعه پژوهشی باشد. 

مدنی افزود: از دیگر مواردی که می‌تواند به بهبود پژوهش یاری رساند استفاده بهینه از پتانسیل‌های موجود در این حوزه است از جمله این موارد اختیارات قانونی است که به دانشگاه‌ها واگذار شده که از این فرصت تا به حال برای ارتقای پژوهش استفاده چندانی نشده است. سعی ما این است که در آینده از این ظرفیت استفاده لازم را ببریم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا