تیمی از دانشمندان دانشکده پزشکی Duke-NUS سنگاپور و مرکز ملی قلب این کشور از کشف نقشی تازه برای ژنی موسوم به Wars۲ در فرآیند «آنژیو جنسیس» یا همان روند کنترل شکل گیری شبکه رگهای خونی خبر داده اند که می تواند در نهایت به اهداف دارویی مؤثری برای سرطان و بیمارهای قلبی منجر شود.
در این پروژه، دانشمندان از تکنیکهای ژنتیکی مختلفی بهره گرفته و عملکرد ژن Wars۲ را در موشهای آزمایشگاهی و ماهی های زبرا (zebrafish) متوقف کردند. نتیجه این فرآیند نشان داد که در بدن جانورانی که بدین ترتیب دستکاری شده اند شکل گیری عروق در قلب و سایر اندامها به طور ناقص انجام می شود.
اما این پایان داستان نبود. دانشمندان برای اینکه از نقش مهم این ژن در تولید رگهای خونی مطمئن شوند بر میزان آن در بدن حیوانات آزمایشگاهی افزوده و متوجه شدند که فرآیند شکل گیری عروق خونی در مقایسه با قبل بهبود قابل توجهی یافته است.
اکنون مشخص شده است که ژن Wars۲ نقش مهمی را در تأمین سلولهای سازنده رگهای خونی ایفا می کند.
نتایج این یافته در ژورنال Nature Communications منتشر شده است.
به گزارش مهر، دانشمندان با اشاره به اینکه یافتن راهی برای کنترل فرآیند آنژیو جنسیس نه تنها راه را برای ارایه روشهای مؤثر درمان سرطان باز می کند بلکه این نوید را می دهند که حالا می توان به درمان رگهای خونی دارای نقص در فرآیند رشد هم امیدوار بود.
No tags for this post.