کشف سیاره جدید که به دور سه خورشید می گردد
دانشمندان در صورت فلکی قنطورس و در فاصله ی نزدیک به ۳۴۰ سال نوری با زمین، یک سیاره شبیه به مشتری را کشف کرده اند که در وبسیات خبری Space.com از آن به عنوان “آرایش بسیار عجیب و غریب آسمانی” یاد می کند. سیاره ی HD 131399AB در یک رقص گیج کننده آسمانی، به دور سه ستاره می گردد و بعد از تقریبا نیمی از گردش ۵۵۰ ساله خود در این منظومه ی ستاره ای، تمام این سه ستاره در آسمان سیاره قابل مشاهده می شوند.
سیاره جدید در منظومه ی سه ستاره ای نامبرده به ستاره ی A نزدیک تر است، ستاره ی درخشان و بزرگی که تقریبا ۷.۸ برابر بزرگتر از خورشید ماست. ستاره های B و C به دور یکدیگر می گردند و در این بین راه خود را به سمت ستاره ی A نیز باز می کنند. علیرغم وجود سه ستاره ای که نزدیکی این سیاره ی جدید وجود دارند، سطح آن برخلاف انتظارات چندان داغ و سوزان نیست. فاصله ی سیاره تا ستاره ی A، ۸۰ برابر بیشتر از فاصله ی زمین و خورشید است. بنا بر محاسبات Space.com، هر کدام از این سه ستاره به درخشانی یک ماه ظاهر می شوند، اما این از زیبایی غروب سه خورشید کم نمی کند.
کوین واگنر، دانشجوی دکترا در دانشگاه آریزونا در این باره می گوید: “از نقطه نظر سال های این سیاره، ستاره ها به صورت نزدیک به هم ظاهر می شوند و نیمه روز و نیمه ی شب آشنایی را به وجود می آورند که در آن غروب و طلوع سه ستاره به شکل منحصر به فردی ظاهر می شود.” در یک چهارم دوره ی چرخش این سیاره که تقریبا معادل ۱۴۰ سال زمین است، ستاره ها به اندازه ای از هم دور هستند که سیاره در تمام طول این مدت، به نوعی در دوره ی زمانی روز به سر می برد.
به گزارش عصر تکنولوژی، دانشمندان برای ایجاد ترکیب بندی سیاره ی جدید HD 131399Ab ازابزار تصویربرداری مستقیم تلسکوپ فوق العاده بزرگ اروپایی (European Extremely Large Telescope) که در آتاکامای صحرای شیلی واقع شده استفاده کردند. گرمای این سیاره به ۱۰۷۰ درجه ی فارنهایت می رسد و بزرگی آن ۴ برابر بیشتر از سیاره ی مشتری است. در اتمسفر این سیاره آب و متان نیز وجود دارد.
No tags for this post.