دکتر فتح الله امی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، در خصوص این شعار به مفهوم رصد زمین از فضا برای بهبود زندگی مردم اظهار کرد: این پژوهشگاه روی استفاده از فضا و فناوری های فضایی برای حفظ محیط زیست زمین تاکید دارد.
وی بیان کرد: در این راستا گروه محیط زیست و فضا در پژوهشگاه هوافضا فعال و تفاهم نامه ای با محیط زیست در بهمن ماه سال گذشته به منظور ارتقای کیفیت محیط زیست کشور منعقد شد که بر این اساس می توانیم از برخی ماهواره های فضایی که به صورت رایگان تصاویر زمین را در اختیار ما قرار می دهند، استفاده و از بروز حوادث زیست محیطی در کشور پیشگیری کنیم.
امی یادآور شد: نتایج تحقیقاتی که تاکنون انجام شده مانند تحقیقات در ایستگاه فضایی بین المللی، ایستگاه فضایی میر، سفرهای انسان به ماه و پرتاب راکت های کاوشی به منظومه شمسی، نشان می دهد که بهترین جای زندگی برای انسان کره زمین است، اما انسان با تمام توان و قدرت درحال تخریب خانه خود است و ما باید به انسان ها اهمیت حفظ زمین را یادآور شویم.
وی بیان کرد: زمین توان بازسازی خود دارد و باید شرایطی فراهم شود که بتواند گازهای مخرب گلخانه ای را بگیرد و تبدیل به گاز مناسب برای تنفس انسان کند.
انجمن هفته جهانی که از طرف کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد (COPUOS) مسئولیت هماهنگی برگزاری مراسم هفته جهانی فضا را برعهده دارد، همه ساله شعاری را برای این هفته انتخاب میکند تا فعالیتها و رویدادهایی را که در روزهای 4 تا 10 اکتبر (13 تا 19 مهر) در سراسر جهان به این مناسبت برگزار میشود، بر آن محوریت داشته باشد.
امسال نیز 'سنجش از دور؛ توانمندسازی آینده' را به عنوان شعار هفته جهانی فضا 2016 انتخاب شده است.
با انتخاب این شعار برای هفته جهانی فضا 2016، موضوع رصد زمین از فضا به منظور بهبود زندگی بشر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.