ساخت نانوواکسن برای مقابله با برونشیت طیور
به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یک گروه تحقیقاتی موفق به ساخت نانوواکسنی علیه بیماری برونشیت شدند. آنها روشی برای تولید سریع و موثر این واکسن ارائه کردند.
کنترل عفونتهای ویروسی و باکتریایی مرتبط با طیور منجر به رشد اقتصادی قابل توجهی در آمریکا شده است که این کنترل از طریق واکسن ایجاد شده است. از واکسن برای کنترل بسیاری از بیماریها میتوان استفاده کرد. این واکسنها در یک بازه زمانی کوتاه تولید میشوند، اما نمیتوانند برای عفونتهای نوظهور استفاده شوند و برای مقابله با این بیماریها باید روشهای جدیدی اتخاذ کرد.
یافتههای محققان نشان میدهد که نانوذرات پلیانیدرید (PANs) روی غذای انسان و حیوان اثر منفی ندارد. به همین دلیل محققان این پروژه قصد دارند تا سال 2019 از این نانوذرات برای درمان بیماری استفاده کنند. آنها به دنبال استفاده از این پلتفورم برای درمان بسیاری از بیماریها هستند.
پژوهشگران این پروژه از این فناوری برای مقابله با ویروس برونشیت استفاده کردند. این ویروس آسیبهای اقتصادی زیادی در صنعت دامداری به همراه دارد. به همین دلیل محققان به دنبال استفاده از نانوذرات زیستتخریبپذیر PAN برای بهبود اثربخشی این نوع واکسنها هستند.
برای استفاده از این نانوذرات در ساخت واکسن، محققان ابتدا به ارزیابی ایمنی این نانوذرات روی حیوانات پرداختند. این گروه تحقیقاتی دوزهای مختلفی از این نانوذرات را روی جوجهها مورد آزمایش قرار دادند. در گام بعد رهایش آنتیژن از این نانوذرات را مورد ارزیابی قرار دادند. محققان این پروژه پایداری و فعالیت زیستی رهایش دارو را از این نانوذرات مورد بررسی قرار دادند.
نتایج دادههای آنها نشان داد که کپسوله کردن پروتئینهای مربوط به واکسن و ویروس غیرفعال شده درون PAN میتواند منجر به تولید واکسنی با کارایی بالا شود. مقایسه میان واکسنهای رایج و این واکسن جدید نشان داد که واکسن تولید شده در این پروژه اثربخشی بالاتری دارد.
مطالعاتی نظیر این، میتواند اطلاعات ارزشمندی درباره استفاده از نانوذرات در ساخت واکسن طیور ارائه کند.