در هفت روز پیش، شاهد خبر خوشحالکننده و نویدبخشی مثل روند رو به بهبود لایهی اوزون بودیم. همچنین به لطف ویدیویی که ناسا منتشر کرد، توانستیم صدای عبور فضاپیمای جونو را از میان مغناطوسفر سیارهی مشتری بشنویم.
لایهی اوزون زمین رو به بهبودی و ترمیم میگذارد
نیویورک تایمز اخیرا خبر خوبی دربارهی استراتوسفر به ما داده است. این طور که پیداست لایهی اوزون رو به بهبودی میرود. محققان سالهاست که لایهی اوزون را زیر نظر قرار دادهاند تا به دنبال آثار بهبود آن بگردد. حالا پژوهشی که اخیرا در ژورنال علمی «ساینس» منتشر شده، نشان میدهد که ممنوعیت جهانی استفاده از ترکیبات شیمیایی کلروفلوئورکربن (CFC) در سال ۱۹۸۷ در واقع جواب داده است.
لحظهی احساسی رنگی شدن زندگی دو برادر کوررنگ را ببینید
دو برادر به نامهای جیمی (Jimmy) و جیس (Jace) که از کوررنگی رنج میبرند، حسابی غافلگیر شدند وقتی که پدر و مادرشان برای آنها یک عینک جدید گرفتند. پدر جیمی چند بادکنک را نگه داشته بود و از پسرش میخواست که اسم رنگها را بگوید. جیمی با شَک جواب داد: «نارنجی؟» پدرش گفت «سبز»
چرا نمیتوانیم سریعتر از نور حرکت کنیم؟
سپتامبر ۲۰۱۱ بود که با خبری تکان دهنده، ناگهان جهان در بهت و حیرت فرو رفت. فیزیکدانی به نام «آنتونیو اردیتاتو» خبری داد که در صورت تایید صحت، میتوانست دید ما را نسبت به جهان اطراف به کلی تغییر دهد. خبر این بود که در آزمایشهایی تحت نام «پروژهی اپرا» ذراتی زیر اتمی به نام «نوترینو» توانستهاند سریعتر از نور حرکت کنند. طبق نظریهی نسبیت خاص اینشتین، هیچ چیزی در جهان نمیتواند سریعتر از نور حرکت کند. اگر این خبر درست از آب در میآمد، نظریهی اینشتین باطل میشد. هرچند اردیتاتو و گروهش میگفتند اطمینان زیادی از صحت این آزمایش دارند، ولی هیچگاه به طور کامل اطمینان خود از این کشف را بیان نکردند. در حقیقت از دیگر دانشمندان خواستند که در آزمایش صحت دادهها به آنها کمک کنند. در نهایت مشخص شد که نتایج غلط بودهاند. مشکل در زمانسنجی دستگاههایی بوده که باید هماهنگ با سیگنالهای ماهوارههای GPS کار میکردند. در نتیجه این تصور بوجود آمد که نوترینوها مسیری مشخص را اندکی سریعتر از فوتونهای نوری پیمودهاند. ظاهرا همانطور که اینشتین میگفت، هیچ چیز نمیتواند از نور سبقت بگیرد. ولی دلیل اینشتین برای این ادعا چه بود؟
آدیداس با کفش جدیدش به میدان حفاظت از محیطزیست پا میگذارد
مارتلوس بنِت (Martellus Bennett) فوتبالیست مشهور آمریکایی یک جمله جالب دارد: «همه خلاق هستند، منتهی ما تنها آن اندازهای خلاق هستیم که به خودمان اجازه میدهیم باشیم.» اکنون شرکت آدیداس که برادران داسلر (Dassler) آلمانی آن را در سال ۱۹۴۸م. بنیاد گذاشتند، ایده فوقالعاده مبتکرانه و دوستدار محیطزیستی را به بازار عرضه کردهاند که تماماً از الیاف و رشتههای بازیافتی پلاستیکهای رها شده در اقیانوس ساخته شده است. این ایده خلاقانه جامعه دوستدار محیطزیست را در سرتاسر دنیا به شعف آورده است. کفشهای آدیداس که زمانی جسی اونز (James Cleveland “Jesse” Owens) قهرمان مشهور المپیک آمریکایی-آفریقایی قهرمانیاش را مدیون آنها میدانست، اکنون میروند تا صخرههای مرجانی، نهنگها و دلفینها و آبزیان اقیانوسی دیگر را از شر مهمترین بلای انسانی قرن به نام پلاستیک نجات دهند.
آیا در بدن ما نوعی GPS بیولوژیک وجود دارد؟
اکنون دیگر کسی شک ندارد که بسیاری از حیوانات میتوانند میدان مغناطیسی زمین را حس کنند. به هر حال موجودات زندهی زمین در همراهی و سازگاری با میدان مغناطیسی سیارهی خود تکامل یافتهاند و طبیعی است که در ساختار بدنشان حسگرهای آن را داشته باشند. انسان هم توانایی حس کردن میدان مغناطیسی را دارد. ولی چگونگی کارکرد این حس که میتوانیم آن را حس ششم بدانیم در هالهای از ابهام است. بعضی از پژوهشگران میگویند که یک مادهی معدنی به نام «مگنتیت» که از ترکیبات آهن است و در بدن وجود دارد توانسته این حس را در ما ایجاد کند. بعضی دیگر نوعی پروتیین در شبکهی چشم به نام «کریپتوکروم» را مسئول آن میدانند.
پورشه پانامرا با طراحی جدید معرفی شد
نسل دوم خودروی پورشه پانامرا (Porsche Panamera) بالاخره معرفی شد. این مدل علیرغم اینکه از مدل قبلی درازتر، عریضتر و بلندتر است، اما جذابیت بسیار بیشتری دارد.
صدای عبور فضاپیمای جونو از میدان مغناطیسی مشتری را بشنوید
فضاپیمای جونوی ناسا رسما وارد منطقهی مغناطیسی مشتری شد. میدان مغناطیسی بسیار قدرتمند این سیاره تا میلیونها کیلومتر در اطراف آن گسترده شده است. به این منطقه، مگنتوسفر میگویند. ناسا معتقد است که این فضاپیما بین ۲۴ تا ۲۵ ژوئن وارد این منطقه شد. حالا این وسیله همینطور به مسیرش در میدان مغناطیسی ادامه میدهد و طبق برنامهریزیها روز ۱۴ تیر به مشتری میرسد و خودش را در مدار آن قرار میدهد. به این ترتیب، جونو میتواند اتمسفر این سیارهی گازی را با جزییات و دقت بسیار بیش از پیش مطالعه کند.
نقص ایربگ باعث فراخوان ۱٫۴۳ میلیون خودروی هیبریدی تویوتا شد
شرکت تویوتا موتور گفته است میخواهد ۱٫۴۳ میلیون دستگاه خودروی هیبریدی مدلهای پیروس و لکسوس CT200h را از سراسر جهان فراخوان کند. این شرکت علت این موضوع را نقص در سیستم بادکنندهی ایربگ اعلام کرد.
دو پرسشی که هیچکس جوابشان را نمیداند!
علم تا به حال توانسته به خیلی از پرسشهای بنیادین بشر پاسخ دهد. از جمله اینکه جهانی که در آن زندگی میکنیم چگونه کار میکند و عالم چگونه و از کجا بوجود آمده است. ما اکنون از زندگی روی زمین هم چیزهای خیلی زیادی میدانیم و اطلاعات زیادی از نحوهی کارکرد بدن خود داریم. با این حال سوالاتی هم وجود دارند که هنوز بیپاسخ ماندهاند. از جمله اینکه آیا خارج از جهان ما، جهانهای دیگری هم وجود دارد؟ منظورمان نوعی جهانهای موازی است که ما فعلا هیچ اطلاعی از آنها نداریم و فقط میتوانیم وجودشان را حدس بزنیم. دومین سوال این است که آیا ما انسانها و این حیوانات و گیاهان تنها موجودات زندهی عالم هستیم؟ آیا در جای دیگری از جهان، بر روی سیارهای بیگانه حیات وجود دارد؟ ما فعلا نمیدانیم که آیا فراسوی زمین حیات هوشمند یا غیر هوشمند وجود دارد یا خیر. به هر حال هرچند که دهههاست دانشمندان در پی یافتن پاسخ این دو پرسش هستند، ولی میتوان گفت که هنوز تقریبا هیچچیز نیافتهاند.
نصب پنلهای خورشیدی روی کل جادههای ایالت متحده
«سولار رودوی» (Solar Roadway) یک شرکت آمریکایی است که میخواهد در یک اقدام بزرگ و بلندپروازانه تمام جادههای این کشور را با پنلهای خورشیدی بپوشاند. حالا این شرکت میخواهد این پنلهای خورشیدی را به طور علنی آزمایش کند. قرار است راستهای از یک پیادهروی خورشیدی روی جادهی «روت ۶۶» (Route 66) آمریکا نصب شود. این جاده یکی از اولین بزرگراههای آمریکا است و با عنوانهای خیابان اصلی آمریکا و جادهی مادر هم شناخته میشود.