بیماران دیابتی با خطر ابتلا به بیماری قلبی چه کنند

 گفته می‌شود در کشور ما 50 درصد مبتلایان به دیابت از بیماری خود خبر ندارند که بر این اساس، حدود هشت تا 10 میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند.در سال 2012، یک و نیم میلیون نفر در اثر بیماری دیابت فوت کردند که 80 درصد آنها مربوط به کشورهای با درآمد پایین یا متوسط است و پیش‌بینی می‌شود که در سال 2030 ، دیابت هفتمین علت مرگ و میر انسان‌ها باشد.

دیابت و بیماری قلبی
با توجه به شیوع بالا و رو به افزایش دیابت در جهان، همچنین ارتباط آن با بیماری های قلبی، ضرورت اطلاع رسانی در مورد چگونگی کاهش خطر ابتلا افراد دیابتی به بیماری های قلبی بیش از پیش احساس می شود.

بیماران دیابتی با بیماری قلبی چه کنند؟
بیمارانی که دیابت دارند، احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری قلبی دارند. زمانی که شما دیابت دارید، سطح قند خون شما اغلب خیلی بیشتر از آنچه که باید باشد، هست. قند بالا در خون می‌تواند موجب تخریب بسیاری از بخش های بدن شامل رگ های خونی بشود. برخی عادات نادرست شیوه زندگی هم ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. در این بخش مواردی که می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد، ذکر می‌شود:

سطح قند خون خود را تحت کنترل درآورید
کنترل سطح قند خونتان، خطر ابتلای شما به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. بسیاری از افراد دیابتی که سطح قند خونشان را هر روز چک می‌کنند، مطمئن می‌شوند که داروها و یا انسولین، رژیم غذایی و ورزش برای نگهداشتن سطح قند خون در حد طبیعی، موثر واقع شده است.

وزن خود را کم کنید و آن را پائین نگهدارید
دیابتی ها اغلب اضافه‌ وزن و بیماری قلبی را با هم دارند. کاهش وزن کمک زیادی به رفع مشکلات سلامت می‌کند. برای مثال اگر به شما گفته شده باشد که فشار خونتان خیلی بالاست، کاهش وزن می‌تواند آن را پائین آورد. اگر سطح قند خون شما به سختی کنترل می‌شود، کاهش وزن می‌تواند کمک کننده باشد.
اگر شما چاقی شکمی دارید، کاهش وزن مهم است. افرادی که اضافه‌وزن و چاقی در ناحیه کمر و شکم دارند نسبت به افرادی که وزن اضافه آنها در ناحیه باسن و ران ها است، در معرض خطر بیماری قلبی بیشتری هستند.
کاهش وزن حتی در حد 5 کیلوگرم، می‌تواند به کاهش خطر ابتلای شما به بیماری قلبی کمک کند.

سطح کلسترول خود را کاهش دهید
کلسترول یک ماده چرب است که بدن شما از آن برای محافظت از اعصاب، ساختن اندامک های سلولی و تولید هورمون های خاص استفاده می‌کند. تمام کلسترولی را که بدنتان نیاز دارد، کبد می‌سازد. کلسترول موجود در غذایی که می‌خورید ( مانند تخم‌مرغ، گوشت قرمز و لبنیات) اضافی است. کلسترول بسیار زیاد در خون می‌تواند سرخرگ های شما را مسدود کند.
احتمالاً شما درباره کلسترول ' خوب' و 'بد' شنیده اید. کلسترول بد یا LDL-c (لیپوپروتئین با دانسیته پائین)، کلسترولی است که می‌تواند سرخرگ های شما را ببندد و منجر به بیماری قلبی شود. کلسترول خوب یا HDL-c (لیپوپروتئین با دانسیته بالا)، کلسترولی است که کلسترول هایی را که مورد نیاز نیستد، از بافت های بدن شما حمل می‌کند. این کلسترول خطر بیماری قلبی شما را کاهش می‌دهد.

 چه راهی برای کاهش سطح کلسترول خون وجود دارد؟
کاهش وزن و غذاخوردن بر پایه یک رژیم غذایی سالم، کمک‌کننده است. شما باید مقدار چربی و غذاهای غنی از کلسترولی را که می‌خورید، محدود کنید. کتاب های آشپزی زیادی در دسترس است که حاوی دستور پخت غذاهای کم‌چربی و کم‌کلسترول و پیشنهادهایی برای وعده های غذایی است.
اگر برای تغییر رژیم غذایی خود نیاز به کمک دارید، پزشکتان ممکن است شما را به یک رژیم‌درمان ارجاع دهد. یک رژیم‌درمان در زمینه طراحی رژیم های غذایی سالم آموزش خاص دارد. اگر رژیم غذایی به تنهایی کلسترول خون شما را پائین نمی‌آورد، می‌تواند به کاهش آن کمک کند. در این صورت شما و پزشکتان می‌توانید راجع به داروها با هم صحبت کنید. بهترین درمان بستگی به نیازهای ویژه و شرایط پزشکی شما دارد.

ق خود را افزایش دهید
علاوه بر رژیم غذایی، ورزش نیز برای افراد دیابتی بسیار مهم است. رژیم غذایی و ورزش توآم برای کمک به عملکرد خوب بدن عمل می‌کنند.
اگر رژیم غذایی خود را برای کاهش وزن تغییر داده اید، ورزش می‌تواند به شما در کاهش وزن سریعتر کمک کند. شما و پزشکتان می‌توانید ورزش هایی را که به بهترین نحو موثر واقع می شوند و مناسب و ایمن هستند، برنامه‌ریزی کنید. نیازی نیست به ورزشگاه بروید یا وسایل ورزشی گرانقیمت برای انجام ورزش خوب داشته باشید. از پله بالارفتن به جای استفاده از آسانسور نیز حرکت خوب دیگری در این زمینه است.
همچون غذاخوردن بر مبنای یک رژیم غذایی سالم، ورزش نیز به شما در حفظ سطح قند خونتان در حد طبیعی کمک می‌کند و خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

فشار خون خود را کنترل کنید
افراد دیابتی اغلب فشار خون بالا هم دارند. فشار خون بالا یک عامل خطر بزرگ برای سکته مغزی است. این مورد نیز خطر ابتلای شما به بیماری های قلبی و کلیوی را افزایش می‌دهد.
چنین تغییراتی در شیوه زندگی که سطح قند خون را کنترل می‌کند و خطر ابتلای شما به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، ممکن است همچنین فشار خون شما را در حد سطوح مناسب و ایمن، حفظ کند. کاهش وزن و ورزش مهم هستند. به واقع، هر قدر بیشتر وزن کم کنید، همانقدر هم فشار خونتان کاهش می‌یابد. همچنین پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی مهم است.

اگر سیگار می‌کشید، آن را متوقف کنید
سیگار کشیدن برای همه افراد مضر است ولی برای دیابتی ها بدتر است زیرا به رگ های خونی آسیب می‌رساند. اگر دیابتی هستید و سیگار هم می‌کشید، خطر ابتلا به بیماری قلبی خود را دو برابر می‌کنید. بدتر از این، اگر شما زمانی که تلاش می‌کنید سایر عوامل خطر را کاهش دهید (مانند کاهش وزن اضافی) ، به سیگار کشیدن ادامه دهید، قادر به انجام حرکات ورزشی زیاد نخواهید بود و نمی توانید آنقدر که لازم است وزن خود را کاهش دهید.

به یاد داشته باشید:
دیابت و بیماری قلبی با هم مرتبط هستند. دیابت، اضافه‌وزن و فشار خون بالا هم با یکدیگر ارتباط دارند. رژیم غذایی و ورزش روش های خوبی برای کنترل سطح قند خون شما، کاهش فشار خونتان و کاهنده خطر ابتلای شما به بیماری قلبی هستند. به گزارش ایرنا، زمانی که رژیم غذایی و ورزش به اندازه کافی کمک‌کننده نیستند، داروها می‌توانند به کنترل سطوح قند خون، کاهش سطوح کلسترول و کنترل فشار خون کمک کنند. با تلاش خود می توانید به حفظ و یا بازیابی سلامت خودتان کمک کنید.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا