توسعه همکاریهای علمی ایجاد منطقه آزاد مشترک ایران و چین در تهران
به دنبال اعلام برنامه اجلاس و نمایشگاه جهانی اختراع و نوآوری" "WIIF مرکز منطقهای"IORA RCSTT " به میزبانی کشور چین که از 31 شهریور تا 2 مهر ماه جاری (برابر با 22 تا 24 سپتامبر 2015) برگزار شد، هیاتی به سرپرستی دکتر فریدون، مشاور وزیر علوم،تحقیقات و فناوری به نمایندگی از کشور جمهـوری اسلامـی ایـران در این اجلاس حضور یافتند که در پی آن تفـاهمنامـهای بین این وزارتخانه و منطقه آزاد (High Tech Zone) یانچینگ چین و تعداد دیگری از مراکز ذیربط آن استان به امضا رسید.
این تفاهم نامهها در زمینه همکاریهای فناوریهای پیشرفته، انتقال و توسعه فناوری، سرمایهگذاری مشترک در تولید فناوریهای جدید و بازاریابی بوده است.
این تفاهمنامه با مضمون همکاریهای فناوری از طریق تحقیق، تجاریسازی و سرمایهگذاری به منظور پیشرفت یادگیری بین معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و انجمن نوآوری کشور چین، اداره علوم و فناوری یانچینگ چین و منطقه ملی توسعه فناوری پیشرفته چین منعقد شد.
در این تفاهمنامه پیشبینی شد که اولین اجلاس تخصصی دو طرف در زمینه انرژیهای نو در حوزههای پیل سوختی، سلولهای خورشیدی، انرژی باد و فناوری میکروآلگ برگزار و نحوه توسعه این فناوری بررسی و برنامه سالانه همکاری دو جانبه تدوین شود.
به منظور برگزاری این اجلاس دو جانبه، کارگروه همکاری با چین تشکیل و نخستین جلسه آن در تاریخ 2 دی 94 برگزار شد. دکتر مولینژاد، قائم مقام رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در امور بینالملل هدف از این نشست را تعیین تاریخ و برنامه بازدید هیات منطقه آزاد یانچینگ از ایران اعلام کرد.
وی یادآور شد: در تلاش هستیم تا یک مرکز برجسته تحقیق و توسعه (R&D) منطقه آزاد یانچینگ در تهران تاسیس شود.در این نشست پیشنهاد شد دانشگاه شهید چمران اهواز مسوول تهیه بسته سرمایهگذاری و مدیریتی در حوزه انرژیهای نو، دانشگاه اصفهان و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران مسوول تهیه بسته انرژی خورشیدی، پیل سوختی و میکروآلگ و دانشگاه فردوسی مشهد مسوول تهیه بسته انرژی بادی شوند.
به گزارش ایسنا، همچنین پژوهشکده مکانیک سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران نیز مسوول تهیه بسته زیست توده و انرژی آبی را بر عهده دارد.
No tags for this post.