نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نخستین کنگره بین‌المللی مطالعات اجتماعی سلامت در شیراز برگزار می‌شود

دکتر سولماز قهرمانی، دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی مطالعات اجتماعی سلامت، اظهار کرد: در این کنگره، سخنرانان و صاحب نظران داخلی و خارجی، سخنرانی‌های مفیدی در محورهای مورد نظر خواهند داشت.

وی اضافه کرد: برای اینکه دانشجویان در آغاز و هدایت طرح‌های تحقیقاتی با این موضوع توانمند شوند، همراه با کنگره، کارگاه‌های مرتبط با این مطالعات هم برگزار می‌شود.

قهرمانی از ارسال دعوتنامه برای حضور محققان و پژوهشگران 26 کشور در این کنگره خبر داد و ابراز امیدواری کرد که بتوان با برگزاری این رخداد علمی، آگاهی دانشجویان علوم پزشکی کشور را در حوزه مطالعات اجتماعی سلامت بهبود بخشید.

وی گفت: این کنگره با همکاری مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت و کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می‌شود و دانشجویان در فعالیت‌های علمی و اجرایی آن همکاری دارند.

وی از دانشجویان علاقمند دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر دانشگاه‌ها، کمیته‌های تحقیقات دانشجویی سراسر کشور، محققان و صاحبنظران دعوت کرد که برای شرکت در کنگره و کارگاه‌های مرتبط و ارسال خلاصه مقالات در وب سایت کنگره به نشانی www.ssh1.sums.ac.ir ثبت‌نام کنند.

قهرمانی با بیان اینکه مهلت ارسال خلاصه مقالات تا بیستم شهریور است، یادآور شد: محورهای کنگره شامل علل اجتماعی بیماری‌ها، مداخلات اجتماعی پیشگیری از بیماری، مداخلات اجتماعی و ارتقای سلامت، تاثیر جنسیت بر سلامت، تاثیر فرهنگ بر سلامت، ظهور ناتوانی در دنیا، سالمندی و سلامت، عدالت اجتماعی و سلامت، تاثیر عوامل زیست محیطی بر سلامت است.

وی گفت:تاثیر عوامل اجتماعی بر سلامت جامعه تا 75 درصد هم برآورد شده و امروز بیش از هر زمان می‌دانیم سلامتی متاثر از عوامل اجتماعی است.

دبیر علمی نخستین کنگره بین‌المللی مطالعات اجتماعی سلامت، ادامه داد: علاوه بر وجود تفاوت‌هایی که از نظر وضعیت سلامت بین کشورها وجود دارد، حتی درون یک کشور هم تفاوت‌های زیادی به لحاظ وضعیت سلامت می‌تواند وجود داشته باشد که به‌طور کامل مرتبط با وضعیت نامساعد اجتماعی است.

وی اضافه کرد: با وجودی که روند افزایش باسوادی در کشور طی دهه‌های گذشته چشمگیر بوده و از 15درصد در سال 1335 به 84 و هفت دهم درصد در سال 1390 رسیده است، اما روند را که نگاه می‌کنیم همواره میزان باسوادی در روستاها کمتر از شهرها و در زنان کمتر از مردان بوده و هست اگرچه این شکاف روند رو به کاهش دارد.

این کارشناس مسائل اجتماعی یادآور شد: درصد باسوادی زنان به‌عنوان شاخص مهمی از توسعه اجتماعی که بر عرصه‌های مختلف آموزش سلامت و بهداشت همگانی تاثیر دارد، از 95 و یک دهم درصد در سمنان تا 65 و یک دهم درصد در سیستان و بلوچستان متغیر بوده است.

این متخصص پزشکی اجتماعی با اشاره به درهم تنیدگی عوامل اجتماعی، اقتصادی و سلامت، ادامه داد: به‌عنوان مثال درصد رشد افراد مبتلا به دیابت به شکلی است که تا سال 2030 میلادی، بیش از 80 درصد از افراد مبتلا به دیابت در دنیا، در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی می‌کنند.

قهرمانی افزود: البته نباید تصور کرد که این عوامل اجتماعی قابل تغییر نیستند، این تفاوت‌های ناعادلانه قابل اجتناب است، به گونه‌ای که در راستای مدیریت رابطه دوسویه فقر و سلامت، طرح تحول نظام سلامت در کشور اجرا شد که یکی از نتایج آن کاهش در سهم پرداخت از جیب مردم برای خدمات بیمارستانی بود؛ هرچند کانون‌های دیگری هم برای هزینه‌ها وجود دارد که در این زمینه توجه به رفتار افراد جامعه به عنوان دریافت کنندگان خدمات ضروری است.

این کارشناس با بیان اینکه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، بر تمامی ابعاد سلامت ذکر شده در تعریف سلامتی سازمان بهداشت جهانی موثر است، گفت: بنابراین به علت اینکه نسل آینده ارایه کنندگان سلامت با موضوع عوامل اجتماعی موثر بر سلامت آشنا شوند و خدمات رسانی را با نگاه جامعه محور و به صورت پاسخگو به جامعه ارایه دهند، تصمیم گرفتیم این کنگره را برگزار کنیم

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل