اگر با کمبود این ویتامین ها روبرو هستید، باید به دنبال علت آن باشید. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که همواره باید میزان این ویتامین ها را در بدن چک کرد. عواملی به جز رژیم غذایی بر کمبود این ویتامین ها تاثیر می گذارد که در ادامه اشاره می شود.
سبک زندگی: سبک زندگی بی تحرک، بخصوص عادات خوردن و نوشیدن، یکی از دلایل اصلی بروز کمبود ویتامین های B۱۲ وD۳ در بدن است. فقدان این ویتامین ها موجب افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر و پارکینسون می شود.
نوشیدنی های گازدار: نوشیدنی های گازدار که بخشی از زندگی مدرن امروزی ما هستند، بدن ما را خالی از ویتامین B۱۲ و D۳می کنند. مصرف بالای این نوع نوشیدنی ها با کمبود این ویتامین ها مرتبط هستند.
غذاهای فرآوری شده: این نوع غذاها غنی از نمک و قند هستند و دارای ارزش غذایی پایین یا فاقد هرگونه ارزش غذایی هستند. این نوع غذاها به سرعت موجب تهی شدن بدن از ویتامین B۱۲ و D۳ می شوند.
کمبود نور خورشید: فقدان نور خورشید امکان تامین میزان موردنیاز ویتامین D۳ را برای بدن امکان پذیر نمی کند. نور خورشید منبع غنی ویتامین D۳ است.
به گزارش مهر، رژیم غذایی گیاهی: منابع اصلی ویتامین B۱۲ و D۳، گوشت و زرده تخم مرغ است. گیاهخواران راه دشورای برای جبران کمبود این ویتامین در رژیم غذایی شان دارند. برای گیاهخواران، قارچ و دال عدس منبع خوب این ویتامین ها هستند.
No tags for this post.