مطالعات متعدد نشان می دهد تلفیق آب و هوای داغ و تنوع کمتر در دماهای فصلی منجر به شیوه زندگی سریع تر، تمرکز کمتر بر اینده و خودکنترلی کمتر می شود. مدل جدید محققان برای توضیح رابطه بین آب و هوا و نرخ جرم و جنایت نشان می دهد تمامی این فاکتورها از عوامل تاثیرگذار بر بروز خشونت و پرخاشگری بیشتر هستند.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که نرخ بروز خشونت و پرخاشگری در آب و هوای گرم و داغ بالاتر است. محققان در مطالعه جدیدی با ایجاد یک مدل جدید موسوم به CLASH (پرخاشگری اقلیمی و خودکنترلی در انسان ها) توانستند به توضیح تاثیر اقلیم بر نرخ بروز خشونت در بخش های مختلف جهان کمک کنند.
برد بوشمن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره می گوید: «آب و هوا موجب شکل گیری نحوه زندگی افراد می شود، بر فرهنگ و نحوه اندیشیدن افراد در مورد زندگی روزانه شان تاثیر می گذارد.»
این مدل بیان می کند که آب و هوای داغ موجب ایجاد احساس ناراحتی و آزردگی در افراد می شود، از اینرو آنها پرخاشگرتر می شوند. اما به گفته بوشمن، این موضوع بدین معنا نیست که آنها مرتکب جرم و جنایت بیشتری هم می شوند.
به گزارش مهر، طبق مدل CLASH، تنها اقلیم گرم موجب بروز خشونت نمی شود، بلکه تغییرات فصلی کمتر در دما هم در این زمینه نقش دارد.
به گفته محققان، تنوع فصلی کمتر به همراه گرما موجب می شود شیوه زندگی افراد سریع تر باشد و در نتیجه نگران آینده نبوده و نیاز کمتری به خودکنترلی وجود دارد.
No tags for this post.