ستارهشناسان به رهبری دانشگاه لستر از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوب اروپا برای ثبت تصاویر مادونقرمز از مشتری با هدف ساخت نقشههای وضوح بالا از آن استفاده کردند.این مشاهدات مادونقرمز به پشتیبانی از ماموریت کاوشکر جونو در ماههای آینده خواهند پرداخت و همچنین به ستارهشناسان اجازه داده تا درک بهتری از سیاره در آستانه نزدیکی آن با این فضاپیمای ناسا داشته باشند.
پروژه کنونی شامل استفاده از تلسکوپهای حاضر در شیلی و هاوایی و همچنین همکاری سایر ستارهشناسان آماتور در سراسر جهان است.این نقشهها تنها به ارائه تصویر از این غول گازی نمیپردازند، بلکه همچنین چگونگی تغییر جو سیاره طی روزهای قبل از ورود جونو را نشان میدهند.
کاوشگر فضایی ناسا که قرار است روز چهارم ژوئیه(14 تیر) به مدار قطبی مشتری وارد شود، با کمک امواج مادونقرمز و پلاسما به میان جو طوفانی سیاره برای بررسی ویژگیهای آن نفوذ خواهد کرد.جونو در سال 2011 به فضا پرتاب شد و تاکنون حدود 3000 میلیون کیلومتر را برای رسیدن به منظومه مشتری سفر کرده است.
این فضاپیمای عادی میتواند بطور آزادانه به جمعآوری اطلاعات بپردازد زیرا از محدودیتهایی که غالبا بر تلسکوپهای زمینی اثر میگذارند، برخوردار نیست.
به گفته محققان، رصدهای انجام شده در طولموجهای مختلف طیف مادونقرمز به آنها اجازه خواهد داد تا یک تصویر سهبعدی از چگونگی انتقال ماده و انرژی در جو سیاره مشتری بسازند.تلسکوپهای زمینی به دلیل جو متغیر زمین به سختی میتوانند تصاویر دقیقی از سایر سیارات ثبت کنند. اما به گفته دانشمندان، این تصویر از جو متلاطم مشتری که با ابرهای گازی سردتر موجدار میشود، با استفاده از تکنیک تصویربرداری شانسی ممکن شد.
ابزار VISIR در تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوب اروپا به ثبت توالیهایی از یک نوردهی بسیار مختصر از مشتری پرداخته و هزاران فریم جداگانه تولید کرده است. این فریمها به گونهای انتخاب شدند که تصویر آنها کمتر تحت تاثیر تلاطم جو قرار داشته باشد. فریمهای منتخب برای تولید تصاویر نهایی با هم ترکیب و همتراز شدند.به گزارش ایسنا به نقل از یاهو،این تصاویر جدید در نشست ملی نجوم انجمن نجوم سلطتنی ارائه شد.
No tags for this post.