این اقدام، یک گام مهم در راستای حذف محتوای خشونت آمیز از وب سایت ها و همچنین پاسخگویی به فشارهایی است که پس ازحملات افراطی ها و تروریست ها به کشورهای مختلف، توسط دولت های جهان برای حذف محتوای خشونت آمیز، اعمال می شود.
در بین وب سایت هایی که به سرعت در حال حذف یا مسدود کردن ویدیوهای مربوط به خشونت های داعش و سایر ویدیوهای مشابه هستند، 2 وب سایت یوتیوب و فیسبوک نیز دیده می شوند.
فناوری مورد استفاده برای این منظور، در اصل برای شناسایی و حذف محتوای فاقد کپی رایت از وب، طراحی و ساخته شده است. این نرم افزار نوعی اثر دیجیتالی منحصر به فرد موسوم به hash را که توسط شرکت های اینترنتی به فایل های ویدیویی خاص اضافه می شود، شناسایی می کند. بدین ترتیب قادر است تمام فایل هایی را که دارای اثر دیجیتالی مشابه هستند، به سرعت حذف کند.
در ماه آوریل گذشته اوباما و سران برخی از کشورهای اروپایی در رابطه با افراطی گری آنلاین اعلام نگرانی کردند و فشارهای این دولت ها شرکت های اینترنتی بزرگ را پای میز مذاکره کشاند تا راهکارهای موجود، از جمله فیلترکردن محتوای سایت ها توسط یک گروه ضد تروریست در بخش خصوصی، مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا از رویترز،تا کنون هیچ یک از شرکت های اینترنتی، از دخالت گروه ضدتروریستی مورد بحث استقبال نکرده و به همین علت فعلا سایت های پخش محتوای ویدیویی به استفاده از یک نرم افزار خودکار حذف محتوا بسنده کرده اند تا فرصت کافی برای اتخاذ یک راهکار مناسب را به دست آورند. البته این اقدام سایت های مذکور، رسما مورد تایید آن ها قرار نگرفته است.