بخش ماموریتهای سرنشیندار سازمان فضایی چین و دفتر امور فضایی ملل متحد (UNOOSA) اخیرا با هم اعلام همکاری کردهاند. به موجب این همکاری کشورهای عضو سازمان ملل میتوانند در این ایستگاه فضایی چینی آزمایشاتی انجام دهند و حتی به آنجا فضانورد بفرستند. طبق این قرارداد، این ایستگاه فضایی در سال ۲۰۲۰ آغاز به کار میکند.
سازمان ملل و چین میگویند دوست دارند کشورهای بیشتری در فعالیتهای فضایی نقش داشته باشند. «سیمونتا دی پیپو»، سرپرست دفتر امور فضایی ملل متحد میگوید: «این فرصت هیجانانگیزی است تا ظرفیت فضایی کشورهای در حال توسعه را افزایش دهیم و به همگان بفهمانیم که فضا میتواند فواید زیادی برای بشر به ارمغان بیاورد.»
چین از فعالیت در ساخت و بهرهبرداری از ایستگاه فضایی بینالمللی به دلیل تحریم آمریکا محروم شده بود و هنوز از فعالیت در آن محروم است. هنوز معلوم نیست که آیا دیگر شرکای ISS از جمله روسیه، ژاپن، کانادا و کشورهای عضو سازمان فضایی اروپا میتوانند به ایستگاه فضایی چین دسترسی داشته باشند یا خیر.
در اواخر سال میلادی جاری، چین میخواهد ایستگاه فضایی آزمایشی «تاینگونگ ۲» را پرتاب میکند تا مهارتهای لازم برای ساخت یک ایستگاه در فضا را کسب کنند.
منبع:digikala
No tags for this post.