نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نقش اول محصولات تراریخته در کشاورزی جهان

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ؛ بهزاد قره یاضی رییس انجمن ملی زیستی در نشست خبری که ظهر امروز در خانه کشاورز برگزار شد گفت: با توجه به اینکه کشاورزی سنتی یکی از مشکلاتی است که در سالهای گذشته دچار تحول شده و رویکرد صنعتی پیدا کرده است؛ کشاورزان استفاده از فناوری های روز دنیا را حق خود دانسته و در بسیاری از مواقع نسبت به آگاهی یافتن از بیوتکنولوژی رغبت نشان داده اند.
 
قره یاضی افزود: بیوتکنولوژی که ابزار یا فناوری استفاده از زیست شناسی برای تولید محصولات جدیدی است که منجر به تولید محصولات بهتر کشاورزی و همچنین با کیفیت خواهد شد و مهمترین مزیت آن استفاده حداکثری از سموم و آفت کش ها است.
 
وی افزود :این در حالی است که با توجه به واردات محصولات تراریخته به کشور طی سالیان متمادی مخالفت با تولید این محصولات و تکیه به تولید داخلی مساله ای سوال برانگیز است.
 
رییس انجمن ملی زیستی تصریح کرد :لزوم استفاده از این فن آوری موجب شده است که در سالهای اخیر بسیاری از فعالان حوزه محیط زیست و کشاورزی در این رابطه صحبت کنند. 
 
 قره یاضی بیان داشت :تولید محصولات مهندسی ژنتیک با رشد بیش از 100 برابری سطح زیر کشت گیاهان تراریخته در بیستمین سال تجاری‌سازی این محصولات در دنیا، نشان‌دهنده  مزایای فراوان و استقبال و رغبت کشاورزان از کشت و تولید آن‎ها و رضایت مردم از مصرف این محصولات است.
 
 وی ادامه داد :از سال 1996 که اولین محصولات تراریخته شامل ذرت، سویا و پنبه به بازار عرضه شد تا به امروز که انواع محصولات تراریخته با صفات مختلف تولید و به دنیا معرفی شده است، این محصولات هم چنان نقش اول محصولات کشاورزی را در دنیا ایفا می‌کنند.
 
رییس انجمن ملی زیستی درخصوص مزایای محصولات تراریخته اذعان داشت :گزارش‌های جامع و مستندات علمی معتبر منتشر شده است. یکی از این گزارش‌ها، نتیجه 20 سال پژوهش بر روی ساختار و ترکیبات محصولات تراریخته و محصولات سنتی را ارائه کرده و به این نتیجه دست یافته است که محصولات تراریخته نسبت به محصولات مشابه سنتی خود ضمن کیفیت و کمیت بالاتر، عملکرد و بازدهی بیشتری نیز دارند.
 
قره یاضی یادآور شد :پژوهش‌های در خصوص تولیدات تراریخته انجام‌شده هر گونه نگرانی احتمالی در رابطه با مصرف این گیاهان را رد می‌کند.
No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل