به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد نانو با استفاده از تجربیات سه دوره برگزاری این مجمع، به یک بازنگری اساسی در ساختار، فلسفه و محتوای این مجمع پرداخته و در جلسات کارشناسی با صاحبان صنایع، فناوران، صاحبنظران و اساتید دانشگاه، برنامهریزی نوین و اثربخشی برای چهارمین مجمع اقتصاد نانو با محوریت 'نوآوری باز؛ انتقال دستاوردهای فناورانه از شرکتهای کوچک به صنایع بزرگ' طراحی کرده است.
مخاطبان اصلی این رویداد، عرضهکنندگان فناوری (شرکت های تولیدی نانویی)، شرکتهای متقاضی فناوری (صنایع) و واسطین انتقال فناوری هستند؛ همچنین این مجمع میتواند برای اساتید، دانشجویان و تمامی افرادی که در حوزههای مرتبط با فناوریهای نوین و کاربرد آنها در صنعت علاقمند هستند، نیز مفید و جذاب باشد.
در چهارمین دوره از مجمع به صورت تخصصی روی موضوع نوآوری باز تمرکز شده است؛ از دید
'نوآوری باز' نوآوری تنها منحصر به افراد خاص، موضوعات خاص و محلهای خاص (بخشهای تحقیق و توسعه شرکتهای صنعتی) نیست بلکه نوآوری در میان تمام افراد و در تمام مکانها قابل تولید است.
در همین راستا، همکاری شرکتهای مختلف از نظر مشارکت یا انتقال نوآوری و فناوری نیز میتواند جلوه مشخصی از فرایند نوآوری باز به شمار رود.
این مجمع تلاش خواهد کرد ضمن بررسی مفاهیم مرتبط با نوآوری باز، به بررسی راهکارهای عملیاتی رویکرد شرکتها به همکاریهای فناورانه برای ارتقای محصولات یا تولید محصولات جدید مرتبط با فناوری نانو پرداخته شود.
در حال حاضر افراد و شرکتهای عرضهکننده فناوری متعددی در کشور در حوزه فناوری نانو مشغول به فعالیت هستند و به دستاوردهای قابل ملاحظهای نیز رسیدهاند؛ همچنین صنایع کشور نیز میتوانند با استفاده از این دستاوردها، به بهبود محصولات موجود خود یا تولید محصولات جدید بپردازند.
با وجود این ظرفیت های مناسب، ارتباط چندان موثر و مناسبی بین این دو بازیگر مهم، ایجاد نشده است و به بیان دیگر انتقال دستاوردهای فناورانه از شرکتهای کوچک به صنایع بزرگ یا فرآیند نوآوری باز به خوبی اجرا نمیشود.
این مجمع، رسالت اصلی خود را تحلیل وضعیت همکاریهای فناورانه شرکتهای ایرانی در وضع موجود میداند. همچنین در این مجمع به بیان تجربیات موفق سال های اخیر کشور در زمینه همکاریهای فناورانه پرداخته خواهد شد.
چهارمین دوره مجمع اقتصاد فناوری نانو در روزهای پنجم و ششم مرداد ماه سال جاری به همت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرکز همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می شود.
نخستین مجمع بینالمللی اقتصاد نانو توسط ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در مهر ماه سال 1391برگزار شد، هدف از برگزاری این مجمع، آشنایی با آخرین تحولات اقتصادی و مدیریتی در حوزه فناوری نانو است و در سه دوره برگزاری، آخرین تجربیات و روندهای اقتصادی و مدیریتی فناوری نانو در سطح ایران و جهان در این مجمع بررسی شده است.