در حالی که ماه امروز -دوشنبه- ساعت 15:32 دقیقه در وضعیت کامل قرار می گیرد، ساعت 03:04 بامداد اول تیر ماه نیز زمان انقلاب تابستانی در نیمکره شمالی زمین است.
قطب شمال معمولا اول تیرماه بیش از هر زمان دیگر (به اندازه 23٫5 درجه) به سمت خورشید متمایل می شود و نور خورشید فقط به برخی از سرزمین های نیمکره شمالی عمود می تابد.
در این روز که طولانیترین روز در نیمکره شمالی به شمار می رود، طول روز 17 ساعت خواهد بود و ساکنان نیمکره شمالی انقلاب تابستانی را در بلندترین روز سال تجربه خواهند کرد.
وقتی خورشید به این نقطه میرسد، بیشترین زاویه را با افق دارد و این نشان دهنده آغاز فصل تابستان در نیمکره شمالی است.
در این روز ساکنانی که در منطقه راس سرطان زندگی میکنند، خورشید را دقیقا در بالای سر خود می بینند.
در اوایل بهار طول شب و روز تقریبا برابر است ولی به مرور زمان طول روز بیشتر می شود و در زمان انقلاب تابستانی که بلندترین روز سال است، به بیشترین ساعات خود می رسد و با نزدیک شدن به فصل تابستان کم کم روزها کوتاه تر می شوند.
در نیمکره جنوبی شرایط دقیقاً برعکس با نیمکره شمالی است و با انقلاب تابستانی در نیمکره شمالی و آغاز تابستان ساکنان نیمکره جنوبی آغاز فصل زمستان (شب یلدا) را تجربه میکنند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ایندیپندنت، امسال وقوع انقلاب تابستانی با ماه کامل یا بدر مقارن است که این پدیده هر 70 سال یکبار به وقوع می پیوندد.