در سالهای اخیر فناوری چاپ سه بعدی پیشرفتهای قابل توجهی داشته به طوریکه می توان محصولات مختلفی نظیر خودرو، پوست انسان و حتی غذا را نیز به این روش تولید کرد. اما این فناوری درخصوص برخی موارد نظیر مو، پشم و سایر ساختارهای مشابه ناکام بوده است زیرا برای تولید آنها به روش چاپ سه بعدی به محاسبات زیاد و پیچیده و همچنین صرف انرژی زیادی نیاز است.
اکنون دانشمندان دانشگاه MIT در آزمایشگاه Media Lab این دانشگاه دست به کار بزرگی زده و توانسته اند از تکنیک چاپ سه بعدی برای تولید انبوهی از ساختارهای شبیه مو استفاده کنند.
آنها به جای استفاده از نرم افزار سنتی طراحی CAD برای طراحی هزاران تار مو (که کاری بسیار سخت و زمان بر است) نرم افزار جدیدی ارایه کرده اند که به آن Cilllia گفته می شود. این نرم افزار به دانشمندان امکان آن را می دهد که انبوهی از موها را که شمارشان تا هزاران تار هم می رسد تنها در عرض چند دقیقه طراحی کنند. نکته جالب توجه این است که با استفاده از این نرم افزار می توان میزان ضخامت مو، درازا و تراکم ساختاری آنها را نیز به راحتی تعیین کرد.
از دیگر ویژگیهای این نوآوری می توان به امکان چاپ این موها بر روی سطوح مختلف خمیده یا صاف اشاره کرد که این کار از طریق چاپگرهای سه بعدی ساز رایج امکانپذیر است.
به گزارش مهر، این نوآوری راه را برای تولید سطوحی همواره می سازد که همچون دست و پای مارمولکها از چسبندگی قابل توجهی به سطوح برخوردار است.