تلاش وزارت علوم برای بازگرداندن اعتبارات طرح‌های کلان ملی

 احمدی گفت: برای رفع این چالش اقدام به حذف جذب اعضای علمی در این مراکز کردیم ولی مشکلات دیگری چون ارائه گزارشات مورد نیاز همچنان باقی مانده است.

 دکتر وحید احمدی در مراسم تکریم و معارفه سرپرست مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با تاکید بر اهمیت این مرکز افزود: یکی از مراکزی که وزارت علوم می‌تواند از دستاوردهای آن استفاده کند مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور است.

وی تدوین سیاست‌های علمی کشور را از وظایف ذاتی این مرکز نام برد و ادامه داد: در حال حاضر دبیرخانه شورای علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز تحقیقات سیاست علمی در این حوزه فعال هستند و این در حالی است که جایگاه این مرکز بالاتر است.

احمدی با تاکید بر اینکه از این رو انتظارات ما از این مرکز بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: چرا که وزارت علوم نیاز به مراکزی دارد که در زمینه‌های موردنظر کار کارشناسی انجام دهد که یکی از این مراکز، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور است و این مرکز می‌تواند وزارت علوم را در تدوین برنامه ششم توسعه در بخش علم و فناوری، اقتصاد مقاومتی، علم‌سنجی و تعیین شاخص‌های علم و فناوری وزارت علوم را یاری کند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم در مسیر درستی حرکت کنیم باید این مرکز تقویت شود، خاطرنشان کرد: با تبدیل شدن این مرکز به یک مرکز مستقل، نیاز به جذب اعضای هیات علمی دارد که در این صورت این مرکز دیگر نمی‌تواند مغز متفکر وزارت علوم باشد.

وی با اشاره به چالش‌های ایجاد شده در برخی از مراکز در زمینه جذب اعضای هیات علمی یادآور شد: ارتقاء اعضای هیات علمی در مراکزی چون مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، ایرانداک، موسسه مطالعات و برنامه‌ریزی آموزش عالی و پایگاه استنادی جهان اسلام دچار مشکلاتی هستند از این رو در وزارت علوم اعلام کردیم که دیگر جذب اعضای هیات علمی نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه با این اقدام چالش‌های دیگری ایجاد شده است، اظهار کرد: اما از سوی دیگر در زمینه ارائه گزارشاتی در زمینه روند توسعه علمی کشور مشکلاتی پابرجا مانده است.

احمدی با اشاره به وظایف دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه این دبیرخانه یکی از پیشرفته‌ترین و موثرترین تصمیم گرفته شده در 12 سال گذشته است، افزود: علاوه بر تدوین و تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین تبدیل وزارت آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گام‌های موثری در جهت توسعه علمی کشور بوده است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه اما حوزه‌های علمی و فناوری کشور از ظرفیت‌های دبیرخانه استفاده نکرده‌اند، ادامه داد: این دبیرخانه با چالش‌هایی چون عدم اختصاص ردیف بودجه مستقل و نیروی انسانی از چالش‌های آن است که با پیگیری‌های صورت گرفته آیین نامه شرح تفصیلی دبیرخانه شورای علوم، تحقیقات و فناوری مصوب شد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه اجرای طرح‌های کلان ملی خاطرنشان کرد: ردیف بودجه‌ این طرح‌ها حذف شده است که در حال پیگیری آن هستیم.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اجرا و نظارت و مدیریت قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، پایش و آمایش علم و فناوری، ارائه گزارش عملکرد اعتبارات پژوهشی دستگاه‌ها و پیگیری سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری را از جمله وظایف دبیرخانه شورای علوم، تحقیقات و فناوری نام برد و افزود: براین اساس به دنبال ایجاد هویت مستقل برای این دبیرخانه هستیم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا